maanantai 25. helmikuuta 2013

Viikinkikypäräkakku

Miehen isänpäiväkakuksi piti keksiä jotain harrastukseen (eli viikinkiaikaan) liittyvää. Tämän kakun tekemisestä on jo muutama vuosi ja se oli ensimmäisten massakakkujen joukossa. Paljon meni harjoittelun nimiin ja kokemusten saamiseen, mutta kaiken kaikkiaan ihan kohtuullinen kakku siitä tuli. Ainakin se tuli syötyä, jos ulkonäkö ei ihan priimaa ollutkaan.

Halusin kokeilla kakun tekemistä pyöreään kulhoon. Eli tein kääretorttupohjan, josta leikkasin kulhon kokoisia pyörylöitä. Kelmulla vuorattuun kulhoon ensin pala pohjaa, sitten täytettä, pala pohjaa, täytettä ja lopuksi pala pohjaa. Täytteestä ei enää tässä vaiheessa ole mitään muistikuvaa. Kun täyte on tukevoitunut, kakun voi kumota. Veistelin vähän ylhäältä, jotta saisin enemmän kypärän mallisen kuin pallon.

Sokerimassan kaulin turhan ohueksi. Kakun päällystäminen onnistui kyllä, mutta yksityiskohtien laittaminen oli hankalaa, kun ohut massa repeili. Lopuksi maalasin kakun hopeisella spraymaalilla. Neiti 4v oli innokkaana apuna laittamassa hopeisia sokerihelmiä niiteiksi (siksi ne eivät ole ihan linjassa).


Kakku ja mallina toiminut oikea kypärä. :)

Vasta kakkua koristellessa huomasin miettiä, millaisella alustalle kakun voi laittaa, kun siihen tulee kakun alareunan alapuolelle silmikkokin vielä. Eli kakku piti saada jonkun korokkeen päälle. Pyöreästä muovisesta karkkirasiasta sain alustan, mutta ei sekään ollut ihan tarpeeksi korkea, vaan silmikon nenäsuoja kääntyi makaamaan pöydälle. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti