torstai 7. helmikuuta 2013

Tuhkimon lasikenkäkakku

Koska emme tyttären kanssa päässeet yksimielisyyteen siitä, millainen kakku hänen Tuhkimosynttäreilleen tulee, päätin tehdä kaksi kakkua. Tyttären toiveiden mukaisen Tukimobarbikakun  sekä äidin haluaman lasikenkäkakun.

Olin saanut äitienpäivälahjaksi tyynykakkuvuoat, joita en vielä puolessa vuodessakaan ollut päässyt kokeilemaan. Siksi halusin nyt kokeilla tyynykakun tekemistä. Kakkuvuoka on puolikas tyynyä, eli kakkupohjia pitää olla kaksi. Taisin täyttää kakkupohjat valmiiksi ja laittaa pakastimeen. Näin säästin aikaa, kun synttärihässäkässä ei enää tarvnnut kakkuja täytellä.Ja koska yleensä teen kakun väliin moussea, olisi pitänyt odotella toisen pohjan hyytymistä vuoassa ennen kuin olisi päässyt tekemään toista.

Päällystin ensin toisen tyynyn puoliskan sokerikreemillä ja sokerimassalla, sitten toisen. Ja sitten piti saada toinen puoliska kumottua toisen päälle, jotta syntyisi kokonainen tyyny. Se onnistui yllättävän hyvin. Mutta. Kakun puoliskat olivat hieman erikokoiset, ei pahasti onneksi, sen sai naamioitua jotenkin. Mutta lisäksi totesin, että vuoat toimivat varmasti paljon paremmin amerikkalaistyylisisten kakkujen kanssa. Siis kakkujen, jotka käytännössä ovat vain pelkkää esanssilla maustettua kuivaa kakkupohjaa onnettoman pienen voikreemitäytteen kanssa. Meille suomalaisille kakussa tärkeintä on nimenomaan ne täytteet, eikä monikaan haluaisi pelkkää pohjaa syödä. Mutta sellainen amerikkalainen kakku on varmasti tosi tykky ja helppo myös kuorruttaa. Tämän kakun kanssa ongelma tahtoi olla se, että alempi tyynynpuoliska painui kasaan ja leveni päällipuolen painon alla. Ja siksi puoliskojen saumakohdasta ei kovin siistiä tullut, vaikka sauman naamioinkin kultamaalilla maalatun sokerimassanyörin alle. Kuva kertoo kaiken.


Kakun päälle piti saada se lasikenkä. Sen tein gumpastesta valmiilla kenkämuotilla, jonka taisin saada samaan aikaan tyynyvuokien kanssa äitienpäivälahjaksi. Tein itseasiassa kaksi kenkää, joista toisen suihkutin hopeamaalilla ja toisen helmiäisellä. Siinä asiassa olimme tyttären kanssa samaa mieltä, että helmiäiskenkä oli paremman ja lasisemman näköinen.

Ensi kerralla tämän vuoan kanssa olen viisaampi. Täytteeksi kannattaa valita joku tosi tykky täyte. Tähän tuli samat mansikka- ja suklaatäytteet, jotka toisessakin Tuhkimokakussa oli. Varsinkin mansikkatäyte oli liivatteesta huolimatta aika pehmeää, tosin pakastaminenkin varmasti vaikutti kosteuteen. Ja kannattaa sovittaa puolia yhteen ennen päällystämistä. Silloin ehtii vielä muotoilla puolista saman kokoiset ja lopputuloksesta tulee siistimpi. Voi myös miettiä, onnistuisiko täyttäminen siten, että leikkaa kakkupohjasta pinnalta siivun pois, kovertaa loppupohjan ontoksi ja laittaa täytteen sinne ja kannen päälle. Tosin kakkuvuoka on melko matala, ehkä kovertaminen ei onnistu tai täytteelle tulee vain todella pieni onkalo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti