sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Perhoskakku

Suunnitellessani kakkua miehen töihin vietäväksi ehdotin ensin perhoskakkua. Olin ostanut kaksipuolisen silikonimuotin, jota halusin kokeilla. Mies ei kuitenkaan lämmennyt perhoskakkuajatukselle ja hän veikin töihin pillerikakun. Halusin yhä edelleen kokeilla perhosmuottia, joten päätin tehdä perhoskakun omille työkavereille.

Samalla testasin liukuvärjättä efektiä. Siis kokeilin tehdä perhosista parven, jossa perhosten sävy vaalenee vähitellen ylemmäs mentäessä. Oli aika haastavaa saada sävyerot niin suuriksi, että sävyn vaihtumisen erottaa, ja samalla kuitenkin niin pieniksi, ettei sävyn vaihtuminen erotu liiaksi.


Mittasuhteiltaan kakku epäonnistui. Ylempi kerros on aivan liian pieni alempaan verrattuna. Kakkupohjaksi tein mehevän suklaapohjan ja täytteenä kokeilin Baileys-täytettä, molemmat Kinuskikissan ohjeita. Ja kakun maku kyllä korvasi ulkonäön puutteet. Baileys-täyte pääsi minun ja monen työkaverin suosikkitäytteeksi, niin hyvää se on. Ja sitä onkin tullut tehtyä tämän kakun jälkeen moneen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti