lauantai 2. helmikuuta 2013

Pionikakku

Syntymäpäiväni aikaan kukkii pionit. Mumman pihassa kasvaa upeita kerrattuja vaaleanpunaisia pioneja, joita olen saanut syntymäpäivänäni lapsuudesta saakka. Halusin kokeilla tehdä sokerimassasta samanlaisia pioneja.

Pionien tekeminen oli hauskaa, mutta kovin työlästä. Valitsin materiaaliksi lopulta kukkamassan, joka on sokerimassaa elastisempaa ja siksi se ei repeydy tai murru yhtä helposti kuin tavallinen sokerimassa. Leikkasin ruusumuotilla kukkia ja leikkasin vielä jokaisen terälehden erikseen. Sitten muotoilin reunasta rosoisemman, ohensin lehtien reunoja ja painoin jokaiseen terälehteen suonikuvioita. Lopuksi vielä pensselöin terälehtiin vaaleanpunaista tomuväriä. Sitten vain liimaamaan terälehtiä toistensa päälle.


Kuivatusvaiheessa tungin talouspaperin paloja terälehtien väleihin, jotta ne eivät kuivuisi kiinni toisiinsa.

Kakkuun tuli yhteensä neljä kukkaa ja lisäksi tein muutamia vasta nupullaan olevia kukkia. Kakun väliin laitoin läheisen marmeladitehtaan tehtaanmyymälästä ostettua mustikkahilloa ja sen kaveriksi valkosuklaamoussea. Hilloa olisi voinut olla enemmän, moussea vähemmän.


Kakun mittasuhteet eivät oikein toimineet. Etukäteen tehdyt pionit olivat turhan isoja näin pieneen kakkuun, enkä saanut niitä kovin nätisti aseteltua. On yllättävän vaikea etukäteen hahmottaa lopullisen kakun kokoa. Mutta onneksi kakku tuli vain itselle ja sitä syötiin oman perheen voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti