keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Puimurikakku

Pienelle pojalle toivottiin puimurikakkua syntymäpäiväksi. On yllättävän vaikea toteuttaa erilaisia menopelejä. Johtunee osittain siitä, että itsellä on tyttöjä ja prinsessat, keijut, pitsit ja barbit on tullut paljon tutummaksi ja nuo poikien härpäkkeet on ihan vieraita. Näiden kakunkoristeiden kanssa on myös mietittävä, miten paljon yksityiskohtia haluaa tai edes on mahdollista toteuttaa. Ja kuinka paljon yksityiskohtia voi jättää pois, että kohde on vielä tunnistettava. Olisihan se hienoa tehdä viimeisen päälle kaikki yksityiskohdat nappuloineen, putkineen ja lerpakkeineen, mutta aika ja taidot ei vain riitä. Ehkä sitten joskus...Aloitin puimurin tekemisen tuosta etuosan leikkuuterästä (vai mikä lie virallinen nimitys). Se on sokerimassaa ja spghettia. Jälkikäteen harmittelin, että tein niin suuren, koska se määräsi muun puimurin koon ja siitä tuli aika iso. Koska puimurista näytti tulevan niin suuri, en halunnut tehdä sitä kokonaan sokerimassasta, tai siihen olisi mennyt helposti kilo massaa. Surffailin kakkusivustoja ja päädyin kokeilemaan vaahtokarkeista ja riisimuroista tehtyä massaa. Massaan löytyi monta ohjetta, itse tein tällä ohjeella:Riisimuromassa (Rice Krispies Treats, RKT)

200g vaahtokarkkeja
160g riisimuroja
50g voita

Sulata voi, sekoita vaahtokarkit sulaan voihin. Lämmitä sekoittaen kunnes vaahtokarkit sulavat. Lisää murot. Painele massa sopivaan vuokaan tiiviisti, niin tiiviisti kuin vain pystyt. Kannattaa rasvata käsitä vähän, muuten massa tarttuu käsiin. Laita vuoka jääkaappiin asettumaan.

Valmista jäähtynyttä massaa voi leikata ja muotoilla veitsellä haluamaansa muotoon. Massa tarttui hyvin kiinni, eli sitä sai liitettyä paloina toisiinsa ihan vain painamalla palat yhteen. Massasta sai myös puristeltua erimuotoisia kappaleita.En saanut selvyyttä siihen, voiko massan päälle laittaa sokerimassan sellaisenaan. Itse päädyin päällystämään puimurin sokerikreemillä ennen sokerimassan laittamista. Näin sain pinnasta sileämmän ja samalla tartuntapintaa sokerimassalle.

Puimurikakun väliin tuli daim-vadelma-täyte, Kinuskikissan ohjeella. Viljapelto on pursotettu isolla spaghettityllalla, samalla, jolla pursotin siilin piikit. Vilja on värjättyä sokerikreemiä.

2 kommenttia:

 1. Samoin minulle on kaikenlaiset menopeit ja koneet vieraita. Juuri tein metsäkonekoristeen kakun päälle ja se koristeen teko oli kyllä ihan oma lajinsa. Aikamosiat väkertämistä ja uskonpuute tuli monta kertaa, varsinkin kun nuorimmainen (12v) sanoi koristeen näyttävän veneeltä :) Onneks renkaat ja nosturi muuttivat sen veneen enemmän metsäkoneen näköiseksi.
  Tämä puimuri on hurjan hieno! Pitääkin testata joskus tuollaista riisimuromassaa, kuulostaa hyvältä idealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Lapset on niitä parhaimpia kriitikoita. :D Saa rehellistä palautetta. Monesti on usko meinannut loppua, kun toinen toteaa vieressä "Ei näytä kyllä yhtään siltä". :D Kannattaa testata tuota massaa. Helppo tehdä ja saa tehtyä isojakin koristeita, jotka pelkästä massasta tehtynä tulisivat turhan kalliiksi.

   Poista