perjantai 1. helmikuuta 2013

Rumpukakku ja Angry Birds kakku vol 4

Pojan rippijuhliin haluttiin kakkua. Juhlakalu itse halusi ehdottomasti Angry Birds kakun, koska oli ihastunut tekemiini AB-kakkuihin. Äidin ei auttanut kuin suostua. Ja mikä pakko sen rippikakun oikeasti on olla joku perinteinen kukkia-risti-kakku?

 
 
Alunperin tein kakkua varten ritsan, jonka piti olla lähettämässä isoa punaista lintua matkaan. Mutta jostain syystä ruskea sokerimassa ei kuivunut kunnolla ja ritsa murtui, eikä sitä voinut laittaa. Kivinen pikkulinnoitus ei myöskään kuivunut olettamallani tavalla ja painui lysyyn. Possuparka jäi melkoiseen ahdinkoon kivilinnan sisään. Onneksi olin tehnyt paljon lintuja (rikkoutumisvaraa), jotta sain kakun päälle edes jotain sen ritsan tilalle. Lintuja olikin riittänyt kaikkien halukkaiden lautasille.
 
En enää muista, mitä tämän kakun väliin laitettiin.
 
 
Rippijuhlille tuli vielä toinenkin kakku. Sen teeman keksi juhlakalu itse. Hän kun harrastaa musiikkia ja siksi keksi, että kakku voisi olla rumpu. Minulla oli mielessä vain joskus näkemäni Wiltonin vihkosessa ollut lapsellinen rumpu, jonka päällä istui pellejä ja se ehkä ei ihan ollut sitä, mitä pojalla oli mielessä. Netistä löytyi kuitenkin paljon esimerkkejä ihan oikean näköisistä rumpukakuista. Rummun ulkoreunan väriksi toivottiin punaruskeaa, mutta lopputulos taisi olla enemmän ruskea kuin punaruskea. Kysyin vielä rummun merkin, etten vain tekisi emämunausta tekemällä väärän merkkisen rummun.


Reunan tapeissa (musiikillinen sanasto ei oikein ole hallussa :D) on spaghetti sokerimassan sisällä, jotta sain niistä tarpeeksi tukevat pysymään pystyssä. Kakku oli gluteeniton ja muistaakseni välissä oli Hellapoliisin ohjeen mukaan tehtyä appelsiinitäytettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti