keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tilkkukakku

Tein kakkua naisporukalle, jotka juhlivat tupaantuliasia. Halusin tehdä jotain kotiin liittyvää. Alkuperäisenä ajatuksenani oli tehdä äitienpäivälahjaksi saamillani tyynykakkuvuoilla tyynykakku, mutta pienin vuoka oli liian pieni ja keskikokoinen vuoka taas liian suuri tähän kakkuun. Kovin tuskallista oli synnyttää uusia ideoita jostain kotiin liittyvästä, kun oli ollut niin selkeä visio kakusta.

Lopulta päädyin tekemään tilkkutäkin näköisen kakun. Mikäs sen kotoisampaa kuin kääriytyä ihanan lämpimään tilkkutäkkiin vaikka takkatulen ääreen nauttimaan kupillinen lämmintä teetä. Pelkkä tilkkukakku oli vähän tylsän näköinen ja kaivelin koristeeksi päälle kaapin kätköistä muutamia hortensian kukkia. Ne on tehty kaksipuolisella silikonimuotilla.


Tilkkupalojen yhteensovittaminen oli yllättävän aikaavievää. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä vain suorakulmaisia paloja, mutta reunoille mentäessä oli pakko lopulta laittaa vähän omituisemmankin mallisia paloja. Lopuksi vielä tikkasin tilkkujen reunat niin, että näyttäisivät enemmän ommelluilta.

Toiveiden mukaisesti tähän tuli mehevä suklaapohja ja Baileys-täytettä, sieltä Kinuskikissan sivuilta ohjeet. Hyvin oli maistunut, milloinkas naisille ei suklaa maistuisi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti