maanantai 18. helmikuuta 2013

Suklaa-vadelmatäyte

1 prk suklaakermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria maun mukaan (pari rkl)
100g suklaata
0,5dl maitoa
1-2 liivatetta
kotimaisia vadelmia

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto. Paloittele suklaa maidon sekaan kulhoon ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita puristetut liivatteet sulaan suklaaseen ja lisää kermaseokseen. Laita puolet täytteestä kakun väliin, upota kokonaisia vadelmia täytteen sekaan. Laita loput täytteestä toiseen väliin, upota loput vadelmat sekaan.

Suklaakerma oli mielestäni liian kaakaoisen ja pliisun makuista, siksi laitoin suklaata mukaan. Valitsin Fazerin sinisen, mutta jokin voimakkaamman makuinen suklaa (tumma suklaa tai taloussuklaa) olisi varmasti tuonut vielä suklaisemman maun täytteeseen. Tummempaa, vähemmän makeaa suklaata käytettäessä kannattaa sokerin määrää tarkistaa ja lisätä maun mukaan.

Liivatteen määrää kannattaa miettiä. Itse laitoin 1,5 liivatetta tähän annokseen, koska tein pallomaisen kakun ja se vaatii vähän tykymmän täytteen. Tavalliseen kakkuun riittää varmasti yksikin. Jos taas tekee täytteen kaksinkertaisena, voi olla hyvä laittaa ainakin se 3 liivatetta.

Suklaatäyte sopisi hyvin ilman upotettuja vadelmiakin. Sen kaverina maistuisi sipaisu vadelmamarmeladia pohjan päällä.

Tällä ohjeella tulee täytettä halkaisijaltaan n. 20cm kakun kahteen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti