keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Halloweenkakku

Sain suunnitella kakun halloweenjuhliin. Kivoja (tai paremminkin kai kamalia) ideoita oli niin monia, että oli vaikea valita. Vaihtoehtoja rajasi juhlijoiden toive, että kakku voisi vältellä kuolemaan suoraa liittyviä asioita. Perheen lasta kuolemaan liittyvät asiat olivat viimeaikoina kovasti askarruttaneet, eikä olisi kiva, jos kakku herättäisi vain lisää kysymyksiä.

Eli kakun piti siis olla hauskalla tavalla ällöttävä, ei pelottava eikä kammottava. Ja tällainen oli lopputulos:


Sokerimassasilmiä, sormia, matoja ja hämähäkkejä porisemassa padassa vihreässä limassa. Vihreä lima on sokerikreemiä, johon pinnalle lisäsin vihreää koristelugeeliä, jota sattui sopivasti löytymään kaapista.

Padan muotoiseksi kakun sain ensin vähän pyöristämällä kakkua ylä ja alareunoista. Sitten kaiversin kakun pinnasta keskeltä pienen kerroksen pois (niin vähän, ettei täyte tullut esiin). Päällystin kakun sokerikreemillä. Tein  ruskeasta sokerimassasta pötkylän, jonka muotoilin kakun yläreunaan renkaaksi. Lopuksi päällystin kakun renkaineen ruskealla sokerimassalla. Näin kakun päälle oli jäänyt juuri sopiva syvennys vihreälle sokerikreemille.


Pata on ruskeaa sokerimassaa, jota oli yllättävän vaikea saada nätisti alareunasta. Valkoista massaa on paljon helpompi käsitellä. Jouduin siis kehittämään alareunaan jotain naamioimaan ryppyjä. Keltaisesta massasta leikkasin liekkejä ja punaisella tomuvärillä huiskin niihin vähän elävyyttä. En myöskään liimannut kaikkia liekkejä koko matkalta, jolloin liekkien huiput ovat irrallaan padasta ja tuovat lisää elävyyttä.

 Padan kahvat oli alunperin samaa ruskeaa massaa kuin patakin, mutta ne näyttivät niin aneemisilta, että kokeilin maalata niitä kultamaalilla. Ja lopputuloksena oli mielestäni tosi hienot vähän kuluneen näköiset kahvat.Omat tytöt ovat innokkaita kakunsyöjiä, mutta tähän vanhempi tytär totesi, että on niin ällöttävän näköinen, ettei ikinä söisi. Ällöttävän ulkokuoren alla piilotteli kuitenkin herkullinen sisus eli Baileys-täytettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti