perjantai 8. helmikuuta 2013

Jousiammuntakakku

Meidän perhe harrastaa historian elävöittämistä. Tarkemmin keskiajan elävöittämistä. Tästä harrastuksesta on hyvä ammentaa aiheita myös kakkuihin. Meillä ei isänpäiväksi tehdä kauluspaitakakkua tai autokakkua. Tänä vuonna tein jousiammuntakakun.


Hahmot on muotoiltu sokerimassasta. Vähän jouduin antamaan periksi, ja koko kakku ei ole syötävää. Nuolet ja jousi on rautalankaa, jotta sain niistä tarpeeksi ohuet ja oikeaan muotoon.

Nurmikko on pursotettu vihreästä sokerikreemistä. Halloweenkakusta jäi vihreää sokerimassaa ja kokeilin sen pakastamista. Tätä kakkua varten otin kreemin pakastimesta ja se oli täysin käyttökelpoista.

 
 
 
Mies itse toivoi täytteeksi Baileys-täytettä, koska ei ollut vielä saanut maistaa sitä kakussa, vain lusikoita nuolla. :D Toiseksi täytteeksi kokeilin jostain löytämääni Fazerinatäytteen ohjetta. Se oli ihanan helppo, suklaakermaa ja appelsiinituorejuustoa, mutta täyte ei mielestäni Fazerinalle maistunut. Fazerina on maailman ihaninta (tai ehkä toiseksi ihaninta Fazerin sinisen jälkeen) suklaata ja tämä täyte ei mielestäni maistunut lähellekään oikeaa Fazerinaa. Ei se pahaa ollut, mutta maistui enemmän appelsiinisuklaalle. Ja sellaisena ihan hyvä ja käyttökelpoinen täyte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti