tiistai 12. helmikuuta 2013

Kulmikkaat kukkakakut

Kaksi työkaveria täyttivät pyöreitä vuosia ja tilasivat minulta kakkua työpaikalla tarjottavaksi. Kakkujen piti olla aika isoja, koska meitä on monta kollegaa talossa. Sain siis oivan tilaisuuden kokeilla joulupukin tuomaa kulmikasta vuokaa. Se oli juuri passeli 10 munan kakkupohjalle.

Idean näihin kakkuihin sain näkemästäni hääkakun kuvasta. Kakku oli norsunluunvärinen kerroskakku, jossa yksi kerroksista oli ruskea. Kakkua koristi kukat, ruskeat vaalealla pohjalla ja vaaleat ruskealla.
 

Kuvassa vaaleampi kakku näyttää valkoiselta, mutta on oikeasti norsunluun väristä sokerimassaa. Kukkakoristeista tuli melko yksinkertaiset, mutta tällä aika ei vain riittänyt monimutkaisempiin virityksiin. Kamala kakkujen kaksiviikkonen oli menossa, edellisenä viikonloppuna kaksi kakkua, viikolla nämä ja viikonlopuksi neljä. Tällä kertaa oli pakko mennä siitä, missä aita on matalin.

Täytteen suhteen ei ollut mitään erikoisia toiveita, joten tein herkullista Baileystäytettä. Ja hyvää oli, omastakin mielestä. Kerrankin sain myös itse maistaa tekemääni kakkua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti