sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Brave-juhlat

Ajattelin koota vähän ideoita Urhea-aiheisten juhlien järjestäjille vinkiksi. Suurin osa ideoita on löytynyt netistä pääasiassa amerikkalaisilta sivuilta.

Lastenjuhlille kutsuimme vieraat valmiilla Merida-aiheisilla kutsukorteilla. Sukulaisille olemme kaikkiin järjestämiimme juhliin askarrelleet teemaan sopivat kutsut sillä periaatteella, että mieheni photoshoppaa valokuvasta aiheen mukaisen kuvan, joka tulostetaan ja liimataan korttipohjaan. Minä puolestani (askartelun lisäksi) sepitän synttärisankarista jonkinlaisen kuvaavan runon. Tämän vuoden kutsua varten sankari pukeutui Meridan asuun ja tällainen oli lopputulos.


Ulos teimme virvatulia opastamaan vieraat paikalle ja toivottamaan tervetulleiksi. Virvatulet on tehty sinisestä sellofaanista. Leikkasin rullan kolmeen osaan ja kuminauhalla kasasin oikean malliseksi. Ne oli helppo pujottaa kepin päälle. Osaan virvatulista laitoimme pattereilla toimivat valot, joita löytyi sopivasti alennusmyynnistä, kun talven varastoja myytiin pois. Sellofaanin löysin väriainekaupasta. Valitettavasti molemmat juhlapäivät olivat ihanan aurinkoisia, jotta virvatulien valot olisivat näkyneet. Vasta illan hämärtyessä valot näkyivät kunnolla.
Kutsujen tarjottavaksi yritin keksiä mahdollisimman paljon aiheeseen liittyviä herkkuja. Tein kahdenlaisia fantasiapipareita, maalitauluja ja pikareita. Marengin värjäsin vaaleansiniseksi muistuttamaan virvatulia. Lisäksi kokeilin herkullisia karhuntassukeksejä. Laitan niiden ohjeen tänne, kunhan ehdin.


Kiva idea oli mielestäni myös pienistä kupeista tarjottu sininen virvatulihattara. Hattaran tilasin hattara.orgista. Hattara oli hyvää, mutta liikkeen palvelu ei ihan vakuuttanut. Tarjouspyyntöön vastaaminen kesti kauan ja muutenkin yhteydenpito asiakkaaseen oli heikkoa. Olin jo itse siinä uskossa, että koko tilaus on unohdettu ja luovuin jo ajatuksesta, kunnes torstaina (juhlat lauantaina) sähköpostiin tuli viesti, että hattara on lähetetty. Mielestäni sen olisi voinut lähettää edes pari päivää aiemmin, kun nuo postin toimituksetkaan eivät aina ihan toivotulla tavalla toimi. Ja mikä tylsintä, hattaralle oli minulta kysymättä otettu kotiinkuljetus, joka lopulta muodosti kolmasosan laskun hinnasta. Ja meillä kun ei ketään kuitenkaan päiväsaikaan ole kotona pakettia vastaanottamassa. Eli maksoin aika paljon siitä, että sain hakea paketin postista.


Tässä vielä kuva pöydästä ennen kuin 12 vierasta ehti tehdä tuhojaan. Kertakäyttöastiat päädyimme lopulta tilaamaan Briteistä saakka. Suomesta löytyi vain yhdestä paikasta Meridakertakäyttöastioita ja sielläkin lautaset olivat loppu, eivätkä ne edes olleet kovin nätit. Nämä tilasimme Parties to your door -nimisestä paikasta. Suosittelen tätä paikkaa. Perjantaina postitettu laatikko oli perillä jo tiistaina. Ja koska tilausta tehdessä kone laittoi enemmän postikuluja kuin taulukon mukaan piti tulla, kysyin asiaa ennen tilausta. Sain todella nopean vastauksen ja lupauksen palauttaa erotuksen. Ja näin todella tapahtui.

Juhlilla pitää tietysti olla jotain ohjelmaakin. Löysin idean ranneketjuista täältä. Sivuilta sai tulostettua amuletteja kutistemuoville. Kutistemuovia mustesuihkutulostimeen löysin kahdeksas taivas -nimisestä nettikaupasta. Ideahan on, että tulostamisen jälkeen kuvat leikataan ja lämmitetään uunissa, jolloin ne kutistuvat murto-osaan alkuperäisestä ja niistä tulee samalla paksummat ja kestävämmät. Ketjua, lukkoja ja lenksuja löytyy sinooperista, tiimarista ja sinellistä. Tytöt saivat valita vuorotellen haluamansa amuletit ja paikalla olleet aikuiset auttoivat ketjujen tekemisessä. Tähän meni 3-6-vuotiailta jonkin verran aikaa.


Tytär halusi ehdottomasti myös ongintaa. Yritin soveltaa idean teemaan sopivaksi ja lopulta päädyin muuriin, jonka yli heitetään haarakoukkua. Tämän idean toteuttamisen jätin miehelleni, joka on meistä se taiteellisesti lahjakas. Lopputuloksena oli pahviin kiinnitetylle paperille piirretty kivimuuri ja pahvista tehty, ilmastointiteipillä päällystetty haarakoukku.


Onkimalla sai pienen pussukan, jossa sisällä oli Merida-tarroja ja kukkasormus. Voimapaperipussit on sinellistä. Nuolet askartelin paksummista grillivartaista ja huovasta. Maalitaulut on paperista ja liimattu pussin kylkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti