tiistai 2. huhtikuuta 2013

Meridakakku

Sukulaisten juhlille pieni Brave-fani suunnitteli itse kakun. Tai suunnittelimme yhdessä, mutta juhlakalu piirsi kuvan, josta äiti sai katsoa mallia.

Kakussa piti olla kaksi kerrosta. Alemman kerroksen reunaan piti kaivertaa polku, jota virvatulet valaisevat. Polku johtaisi kivikehään, joka ympäröisi ylempää kerrosta. Ylemmän kerroksen päällä seisoisi Merida jousi kädessään. Olisin tehnyt kivipaaseja reunustamaan koko ylempää kerrosta, mutta tyttö opasti, että kiviä saa olla vain viisi, jokainen niistä on muinaisen valtakunnan kuningas. Lisäksi kakkuun piti tehdä kolme karhunpentua, Meridan karhuiksi muuttuneet pikkuveljet.


Ja tällainen oli lopputulos.Pinnan alla kakku oli samaa kuin lastenkutsujen kakkukin, suklaapohja ja Baileystäytettä. Nämä olivat päivänsankarin toiveena. Tämä kakku oli gluteeniton.
Vähitellen huomaan kokeilevani värien sekoittamista. Ennen sitä värjäsi sillä värillä, mitä purkista tuli, tummempaa ja vaaleampaa. Mutta nyt Meridan hiuksia varten oli pakko kokeilla värien sekoittamista, jotta saisi oikean sävyn, kun sellaista ei suoraan purkista saisi. Taisin hiuksia varten laittaa ruskeaa, kullankeltaista, oranssia ja punaista. Lopputulos oli mielestäni aika hyvä. Kakun alemman kerroksen väri on suoraan purkista. Sammaleenvihreä väri on jäänyt käyttämättä, mutta tähän aiheeseen se sopi. Ihan perussininen ei sitten sopinutkaan murretun vihreän kanssa, joten sekoitin siniseen mustaa väriä ja sain aika ihanan murretun sinisen. Molemmat näistä väreistä on sellaisia, joita kasviväreillä saisi lankoihin, siksi kai niihin niin tykästyin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti