perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kakku brush embroidery-tekniikalla

Piti saada pakastimeen tilaa leipomuksille, joten kaikki ylimääräinen piti saada sieltä pois. Olin kokeillut Kinuskikissan sitruunakiisselitäytettä ja ilmeisesti laittanut liian lämpimänä sen kakun väliin, koska se oli vielä liian löysää ja valui kakun väleistä pois. Paniikissa pistin kakun pakastimeen. Siellä se jäätyi ja samalla jähmettyi ja siitä tuli ihan kelpo kakku. Mutta se vei liikaa tilaa.

Joten päätin koristella kakun, mies saisi viedä se töihin tarjolle. Halusin kokeilla brush embroidery -tekniikkaa (onko sille olemassa suomenkielistä termiä?). Siis massan päälle pursotetaan pikeeriä, joka sitten pensselillä levitetään. En ole tainnut tehdä sinistä kakkua ennemmin, siksi halusin tehdä sinisen kakun.
 Ihan kohtuullinen lopputulos näin ensimmäiseksi kokeiluksi tällä tekniikalla. Tästä tuli vähän tällainen Suomi-kakku, sinivalkoinen. :)

Välissä siis Kinuskikissan sitruunakiisseli ja vaniljarahkatäyte. Hyvää, mutta ensi kerralla täytän kakun kuten aina, eli vuokaan. Silloin kiisseli ei pääse valumaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti