torstai 6. kesäkuuta 2013

Lakkiaiskakku

Viikko on jo lakkiaisjuhlasta vierähtänyt, mutta vielä on kakut postaamatta. Yleensä yritän kirjoitella tänne kakut siinä järjestyksessä kuin ne on tehty. Mutta jos nyt poikkeaisi vähän järjestyksestä, kun tuntuu tuota jonoa kertyneen.

Työkaverin poika sai valkoisen lakin ja hänen juhlapöytäänsä tein neljä samanlaista kakkua. Fiksuna otin kuvia vain yhdestä, jälkeen päin harmitti, että olisihan sitä voinut edes yhden kuvan ottaa kaikista neljästä yhdessä. Samaten harmitti, etten hoksannut ottaa kuvaa pelkästä kakusta, ilman tuota lakkikoristetta.


Sain vapaat kädet koristelujen suhteen ja päädyin tekemään tyylikästä mustavalkoista. Gerberoiden tekemistä olen suunnitellut jo kauan ja nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus.


Lakkikoristeen tein irrallisena, jotta sen voi aina siirtää seuraavan kakun päälle. Täytteeksi valikoitui kinuskivadelmatäyte, joka toteutettiin laktoosittomana.


Ylioppilas on harrastanut pienestä pitäen lentopalloa ja siitä sain vähän persoonallista otetta koristeeseen. Lentopallot ovat oman nuoruuden valkoisista palloista muuttuneet paljon värikkäämmiksi, joten pallo toi kivan väriläiskän muuten melko värittömään kakkuun.

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti