lauantai 15. kesäkuuta 2013

Hello Kitty

Yksvuotias Ella juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä tällaisella Hello Kitty kakulla.


Kuvastakin huomaa, että kakku on hieman vinossa. :/ Pyynnöstä laitoin täytteeksi Kinuskikissan mansikka-raparperi-valkosuklaatäytteen. En ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, joten se teki pienet tepposet. Tai oikeastaan vika oli täysin minussa. Täytteeseen keitetään raparperikiisseli, jonka päälle tulee pilkottuja mansikoita ja siihen päälle valkosuklaakerma. Ilmeisesti en malttanut antaa raparperikiisselin jäähtyä tarpeeksi ennen täyttöä. Kuumaa kiisseli ei ollut, mutta hieman lämmintä. Ja lämmin kiisseli piti valkosuklaakerman vetelänä, vaikka suklaata sisältävä kerma normaalisti kovettuu jääkapissa, niin kuin suklaa tekee. Normaalisti täytän kakun päivää ennemmin ja koristelen seuraavana, mutta tässä kakussa tein täytteen päivällä ja koristelin illalla.

Joten kun kumosin kakun alustalle koristelua varten, ei suklaakerma ollutkaan kovettunut ja koko kakku oli ihan lötkö ja levisi totaalisesti. Keskimmäinen kakkupohjan pala yritti paeta kakun välistä. Paniikissa keräilin kelmua kasaan, ettei koko kakku leviäisi ihan pitkin pöytää ja nostin kakun riekaleet takaisin vuokaan. Yritin tasoitella kakkua mahdollisimman normaaliksi ja tungin koko vuoan pakastimeen kovettumaan. 

Pakastimesta sitten myöhemmin kakun otin ja silloin se oli onneksi kovettunut. Mutta keikaus oli tehnyt kakusta omituisen muotoisen, se oli vähän vino ja reunamat eivät olleet ihan suorat. Parhaani mukaan päällystin kakun massalla yrittäen saada siitä edes siedettävän näköisen.


Alkuperäisenä ajatuksenani oli tehdä reunoille vieri vieressä olevia vaaleanpunaisia, turkooseja ja vihreitä pystyraitoja. Mutta koska reunat eivät enää olleet kauniin suorat, päätin hylätä sen idean ja keksin tilalle nuo sydänkukkaset.


Perhoset pistää silmääni hieman liian suurina suhteessa kissaan. :/ Kittylle tein pikkuisen perhosen käteen.

 
Kaikeksi onneksi kakku oli kuitenkin ollut oikein hyvää. :) Näitä kommelluksia ja kauhun hetkiä sattuu, mutta onneksi niistä aina jotenkin selviää.

2 kommenttia:

  1. Ihania kakkuja sulla täällä ja tulee päivityksiä useasti, joka todella kiva juttu! :) Kiva uusi blogituttavuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ystävät ja tuttavat pitää mut työntäyteisenä, joten päivityksiäkin riittää. :D

      Poista