tiistai 31. joulukuuta 2013

Lalaloopsykakku

Meidän molempien tyttöjen suosikkileluja ovat suloiset Lalaloopsy-nuket. Niitä löytyy isompina ja pienempinä nukkeina ja nukkien mukana tulee aina joku lemmikki. Olen jo seonnut laskuissani kuinka monta minilalaa meillä on ja mikä tavara on tullut minkäkin mukana. Tytöt onneksi itse muistavat kenlle lusikka tai kaukoputki tai jäätelötötterö kuuluu. Näiden lalojen kanssa meillä on keksitty leikki jos toinenkin ja täytyy se aikuisenkin myöntää, että ovathan nuo kerrassaan suloisia.

Kun nyt sitten tuli nuoremman tyttären synttäreiden aika, oli juhlien teema helppo valita. Tosin neiti itse ehti vaihtaa mieltään moneen kertaan, mutta onneksi äiti sai juhlakalun pään käännettyä, eikä meillä ollut puudelisynttäreitä puhumattakaan varvasjuhlista. :D

Kaverisynttäreille tein tällaisen pienen, mutta korkeahkon kakun. Pohjaksi tein kaksi kahden munan sokerikakkupohjaa 17cm:n vuokiin. Halkaisin kakkupohjat vain kahteen osaan, jolloin kakussa oli kolme täyteväliä. Väliin laitettiin tytön toiveesta mansikkamoussea ja lemoncurdia.


Kaverijuhlien kakun koristeeksi tytär valitsi Blossom Flowerpot nimisen nuken, jota meillä on kutsuttu ihan pelkäksi puutarhuriksi tai puutarhalalaksi. Tällaisen lalan hän sai ensimmäisenä. Nukke on kokonaan sokerimassaa ja sen piti istua kakun päällä, mutta koska siitä tuli sangen isokokoinen, oli se helpompi sijoittaa kakun viereen istumaan. Kakun päälle laitettiin pelkkä lemmikki ja vähän nappeja ja nappikukka.


Olin niiiiin tyytyväinen tuohon nukkeen. Se ei paljoa oikealle nukelle häviä. Ja sitä oli tosi kiva tehdä. Sukulaisten juhlien kakkuun tein muutamia laloja minikoossa. Niiden tekemisessä oli ihan hirveän kova pipertäminen, mutta oli niihinkin niin tyytyväinen. Niistä enemmän seuraavassa päivityksessä, joka muuten tapahtuu ensi vuonna! Näin se on tämäkin vuosi mennyt kakkujen ja kaiken muun parissa. Oikein ihanaa tulevaa vuotta kaikille ja kaikkea hyvää!

 

2 kommenttia: