torstai 12. joulukuuta 2013

Ristiäiskakku

Pieni "luova" tauko ollut täällä blogin puolella, johtuen lähinnä ajan puutteesta. Olen järjestänyt synttärijuhlat nuoremmalle tyttärelleni ja niiden kanssa kyllä taas riitti puuhaa. Kirjoitus ja aikas ihania kakkuja luvassa niistä juhlista. Lisäksi ohjelmassa on ollut kokeiden korjaamista ja työmatkaa Tukholmaan, joten aikaa blogille ei ole löytynyt ennen tätä hetkeä.

Tämä kakku meni jo syksyllä serkusten yhteisristiäisiin. Toiveena oli kaksivärinen kakku, sinistä ja pinkkiä. Lisäksi vauvat, joista toivottiin erottavan toisen tytöksi ja toisen pojaksi. Sekä vielä päälle kukkasia.


Inhottavat valaistusolosuhteet muuttivat kuvissa kakun värin ihan joksikin toiseksi. :/ Tyttövauva sai röyhelövaipan ja kukan hiuksiinsa, pojalle tein sinisen vaipan. Sommittelin pojalle päähän lippistäkin, mutta en saanut sitä onnistumaan kunnolla, joten jätin sen pois.


Tein kakkuun päälle valkoisia, vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä kukkia. Kukkia asetellessa sain sitten idean laittaa useampia kukkia päällekäin ja mielestäni siitä tuli oikein kivan näköinen. Kukkien keskustaksi laitoin sokerihelmiä, jotka olivat se piste iin päälle.


Kakku oli muistaakseni mitoitettu 30 hengelle. Siinä oli suklainen pohja ja mansikkatäyte. Jostain syystä nuo kakkujen kerrokset erottuivat sivulta, vaikka massan alla olikin sokerikreemi. Tosin salamavalo taisi paljastaa ne kuviin paremmin kuin mitä ihan livenä näkyivät.

 

2 kommenttia:

 1. Todella kaunis kakku ja ideana aivan ihana. Tuo kerroksellisuus tuo kukkiin upean lisän, ovat paljon näyttävämpiä noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!
   Kukista tuli kyllä kauniita ja niin pienellä vaivalla. :) Tällainen kaksivärinen kakku menisi vaikka kaksostenkin ristiäiskakuksi.

   Poista