sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Viikinkilaiva

Meidän perheessä isänpäiväkakut (tai lahjat/kortit) ei koskaan ole kauhean perinteisiä olleet. Autot, kauluspaidat, kravatit ja muut eivät vain meidän perheen iskälle sovi. Useamman vuoden isänpäivää on meillä vietetty viikinkiteemalla ja samalla teemalla jatkettiin tänäkin vuonna.

Viikinkilaivan ideaa pyörittelin päässäni ja kun se kelpasi tytöille, sellainen sitten tehtiin.


Aika meinasi loppua kesken ja siksi purjeesta ei ihan niin täydellistä tullut. Laiva olisi pitänyt saada valmiiksi aiemmin, jotta olisi saanut purjeen ihan kuivaksi asti. En uskaltanut tehdä ennen kuin laiva oli valmis, jotta sain mittasuhteet kohdilleen. Purje ei siis ollut täysin kuiva, joten se painui hieman kasaan. Purje oli gumpastea, johon raidat maalasin punaisella tomuvärillä. Maston tein paksummasta varrastikusta, mutten kakku oli kokonaan syötävää.


Päällystin laivan muotoiltavalla suklaalla, joka oli ihan uusi tuttavuus. Olin halunnut kokeilla sitä jo pidemmän aikaa ja tässä oli oiva hetki testata sitä. Lohikäärme keulakuvana kuuluu ehdottomasti viikinkilaivaan. Sen muotoileminen oli yllättävän vaikeaa. Lopulta neiti 6v neuvoi äitiä laittamaan sille kulmakarvat, jotta saataisiin vähän ärjymmän näköinen lohikäärme ja sehän auttoi. :D Yhä edelleen olen sitä mieltä, että meidän perheestä minulla on vähiten taiteellista lahjakkuutta.

Muotoiltava suklaa oli siitä kiva, että siitä toisiaan sai muotoiltua kaikenlaista. Mutta esim. airot olisivat kaivanneet spaghetit sisäänsä, sillä huoneenlämmössä airot hyvin pian alkoivat pehmentyä ja mennä mutkalle. Samaten keulakuva olisi kaivannut vähän jämäkämpää tukea, se halusi välttämättä nuokkua hetken pöydällä oltuaan. Muotoiltava suklaa oli maultaan kuitenkin mielestäni parempaa kuin sokerimassa, mutta leikkaaminen oli hankalampaa. Ainakin tällaisen pienen ja korkeahkon kakun leikkaaminen siististi oli vaikeaa, kun suklaa oli niin jämäkkää. Ohje suklaaseen löytyy täältä.

Tytöt maalasivat laivan sivuilla kiinnitetyt kilvet itse valitsemillaan väreillä. :) Kakun väliin tein minttu- ja suklaatäytteet. Kakun pintaan sivelin ohuen kerroksen aprikoosimarmeladia, johon suklaapinnoitteen oli helppo tarttua.

4 kommenttia:

 1. Wautsi, ihan mahtava kakku! On siinä ollut väkertämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Olin kyllä tyytyväinen tähän lopputulokseen. :) Ja mikäs sitä on tehdessä, kun on mielekästä.

   Poista
 2. Upea! =) Todella taidokasta työtä.
  Itse tykkään käyttää muotoilusuklaata juuri maun vuoksi. Mut tietty se on aika jämäkkää.. Teen massan usein candy meltseistä, jolloin saa eri värisiä massoja.
  Hyvää joulua tänne! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maultaan muotoilusuklaa tosiaan peittoaa muut massat. Täytyypä kokeila candymeltsejä massaan. Kaikissa ohjeissa puhuttiin vain tummasta leivontasuklaasta, mutta kiva tietää, että muutkin suklaat kelpaavat. Silloinhan siihen voi valita vaikka sen lempisuklaansa. Ihanaa joulua Kakkumonsterille!

   Poista