lauantai 8. kesäkuuta 2013

Virkakakut

Kaksi kollegaa saivat virat ja sen kunniaksi tarjosivat työkavereille kakkua. Ideana heillä oli, että laitetaan kakkuihin niiden maiden liput, joiden kieliä he opettavat. Toinen heistä on englannin opettaja ja toinen ruotsin ja venäjän. Muuten sain koristeiden suhteen vapaat kädet ja päätin tehdä lippujen väreihin sointuvia päivänkakkaroita.

Liput on sokerimassaa ja värit on maalattu niihin. Punainen ja keltainen ovat tomuvärejä ja sininen pastaväriä. Värit on sekoitettu vodkaan, jolloin maalaus kuivuu nopeasti alkoholin haihtuessa. Yhdysvaltojen lipun tähtikuviosta näin etukäteen painajaisia, mutta lopuksi se olikin ihan helppo toteuttaa, kun ei yrittänyt tehdä täydellisiä tähtiä, vaan teki vähän suurpiirteisesti. :)

Koska kakkuja oli kolme, värien perusteella päädyin laittamaan Ruotsin ja Venäjän liput eri kakkuihin.


Näissä kakuissa oli välissä Kinuskikissan ohjeella tehtyä sitruunakiisseliä ja vaniljarahkaa. Täyte on aika kovatöinen, mutta vaivan arvoinen. Aika moni totesi, että kakku oli parasta, mitä he ovat ikinä syöneet. Täytettä tehdessäni mietin, että tässä kakussa on todella aitoja makuja. SItruunakiisseli tehdään sitruunoista puristetusta mehusta, eikä käytetä mitään keinotekoisia aromeja. SIksi kai se makukin on niin loistava.

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti