maanantai 3. kesäkuuta 2013

Taistoluistelukakku

9-vuotta täyttävälle taitoluistelua harrastavalle tytölle tein tietenkin luisteluaiheisen kakun.


Luistelija on tehty muotilla, jossa alavartalo, ylävartalo ja kädet tehdään omina osinaan ja yhdistetään kokonaiseksi ihmiseksi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun muottia käytin, eikä se ihan helppoa ollut. Muotti sopii ehkä paremmin käytettäväksi sellaiseen hahmoon, jolle tulee vaatteet. Nyt muotin saumat näkyvät turhankin hyvin, eikä niitä saanut häivytettyä nätisti.


Hankalaa hahmon kanssa oli myös se, että se piti saada kuivumaan oikeaan asentoon, vaikka monet yksityiskohdat oli pakko lisätä vasta kuivaan hahmoon. Tässä kävi niin, että liitettyäni ylävartalon alavartaloon ja sen kuivuttua tein luistelijan vaatteet. Vaatetusvaiheessa ruumiinosien liitoskohta kuitenkin irtosi ja ylävartalo alkoi kallistua uhkaavasti eteenpäin. Jonkin verran kallistus oli ihan hyväkin juttu, mutta jouduin kehittelemään aikamoiset viritelmät kuivumisen ajaksi pönkäämään hahmoa päästä, ettei koko luistelija lysähtäisi kasaan.


Kakun reunoille tein luistelukuvioita. Vähän arvelin tuota sinistä väriä näin kevään ja alkavan kesän vihreyden keskellä. Pelkäsin, että kakusta tulee liian talvinen. Mutta toisaalta vaaleansininen kuitenkin kuvastaa jäätä, joten päädyin käyttämään sitä. Vastapainoksi tein luistelijan puvusta vähän tyttömäisemmän värisen.


Luistinten nauhathan yleensä ovat valkoiset, mutta käytin hieman vapauksia niiden suhteen, koska valkoiset nauhat eivät valkoisista luistimista erottuisi. Luistelijan kasvoja mietin kauan ja lopulta päädyin vain punaamaan huulia. Pelkäsin pilaavani kasvot olemattomilla piirustustaidoillani ja toisaalta ylävartalon kaatumisen pelossa en oikein uskaltanut hahmoa käännellä.


Tämä 15 hengen kakku oli gluteeniton ja sisälsi vadema-mascarponetäytteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti