perjantai 17. toukokuuta 2013

Kukkaispopsit

Pakastimeen on kertynyt sekalainen seurakunta erilaisia kakkupohjan jämiä, vinoja tai muuten omituisia yksilöitä. Pakastinta penkoessa silmiini osui gluteeniton suklaakakkupohja, joka oli pakastimessa jäänyt jotenkin puristuksiin ja mennyt kahteen palaan. Tein aikoinaan tilalle uuden pohjan, mutta jätin rikkinäisen pakastimeen ajatuksena tehdä siitä vaikka popseja. Nyt sain idean tehdä äitienpäiväksi kukkaispopseja. Meillä molempien äidit tarvitsevat gluteenitonta tarjottavaa, joten tästä pohjasta sain herkkuja molemmille samalla vaivalla.


Popsithan on yksinkertaisia: kakkupohja murennetaan hienoksi ja joukkoon sekoitetaan tuorejuustoa, marmeladia tai muuta vastaavaa. Näihin laitoin tomusokeria ja tavallista, maustamatonta tuorejuustoa. Massa pyöritellään palloiksi, isketään sulatetussa päällysteessä kastetut tikut palloon ja lopuksi päällystetään dippaamalla vaikka sulaan suklaaseen. Käytin valkoista ja tavallista maitosuklaata. Kun päällinen ei ole vielä kovettunut, siihen voi laittaa koristeita. Minä tein sokerimassasta kukkasia ja lisäksi ripottelin ihania sokerihelmiä.


Tikkarit laitoin kukkapurkkiin upotettuun kukkasieneen pystyyn ja sain hienot, syötävät äitienpäiväkukat!



3 kommenttia:

  1. Kiitos Inkku näistä Äitienpäivä "kukista" ne maistuivat avan mielettömän hyviltä. T.Äiti

    VastaaPoista
  2. Kauniit ja herkulliset kukat ;)

    VastaaPoista
  3. Voi nämä oli niin hyviä, Kiitos t. anoppi :)

    VastaaPoista