maanantai 18. maaliskuuta 2013

Super Mario -kakku

Super Mario oli seuraavan päivänsankarin suuri suosikki ja siksi kakun aihekin oli selvä. Tämä taas meni siihen sivistävien kakkujen kategoriaan, sillä en ole itse koskaan pelannut kyseistä peliä. Joku käsitys pelistä minulla on ja tietenkin Marion hahmo on tuttu. Mutta kun synttäreitä vietettiin sisarusten yhteisjuhlina ja kakkuun toivottiin myös pelissä olevaa prinsessaa ja tietysti vihollisörkkejä, niin jouduin turvautumaan netin apuun. Onneksi sieltä yleensä löytyy ideoita vaikka muille jakaa. Aika moneen uuteen aiheeseen olen saanut tutustua tämän kakkuharrastuksen kautta. Erään tutun kanssa totesimme, että kakun tekeminenkin voi tosiaan olla sivistävää. :)

Koska juhlijoita olisi monta, päätimme tehdä kakusta kaksikerroksisen, jolloin sekin pelkästään toisi näyttävyyttä lisää.


Kaikki hahmot on muovailtu sokerimassasta. Aika monta päivää niiden tekeminen vei, kun esim. Mariosta tein ensin housut ja kengät, niiden kuivuttua paidan ja henkselit. Niiden kuivuttua tein pään, nenän ja lakin. Niiden kuivuttua viiksiä, hiuksia, silmiä ja käsivarret. Ja lopuksi koko komeuden kuivuttua kunnolla laitoin hanskat ja sovittelin käsiä kuivumaan sellaiseen muotoon, että niihin saisi lipun aseteltua. Prinsessan toteuttaminen oli yllättävän hankalaa, eikä se muistuta esikuvaansa yhtä hyvin kuin Marion hahmo. Mutta toivottavasti ajoi asiansa.Kakussa oli suklainen pohja ja mansikkatäyte. Kokeilin ensimmäistä kertaa uutta kakkupohjan ohjetta ja oli hieman hankala hahmottaa kostutuksen määrää. Mutta ilmeisesti olin onnistunut.


Tämä kakku meni sarjaan onnistuneita kakkuja, koska oli itse tosi tyytyväinen lopputulokseen. Kakusta tuli mukavan tykky ja suora. Ja koristelu onnistui juuri sillä tavalla kuin olin ajatellut.

2 kommenttia: