sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Mansikkarahkatäyte

2,5 dl kuohukermaa/Flora vispiä/mansikkakermaa
0,5 prk rahkaa (jos haluat rahkaisamman maun, voit laittaa kokonaisen purkin)
250-300g mansikoita
n. 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)

Vaahdota kerma ja lisää rahka kermaan.

Soseuta mansikat ja lisää kermarahkaan.

Lisää vaniljakreemijauhe. Mansikoiden kosteudesta riippuu paljonko kreemijauhetta laitetaan. Jos seos on kovin vetelää, voi kreemijauhetta lisätä kunnes seos on jämäkämpää.

Sokeria seokseen voi lisätä maun mukaan. Jos käytät sokeroimattamia mansikoita (pakaste/tuore), lisää sokeria pari ruokalusikallista. Jos käytät vaikkapa pakastettuja mansikoita, joihin on lisätty sokeria pakastettaessa, et välttämättä tarvitse sokerilisäystä.

Täyte onnistuu laktoosittomana valitsemalla laktoosittoman kerman ja rahkan.

Täyte riittää n. 20cm kakun kahteen väliin. Suuremmissa kakuissa ohjeella tulee runsas täyte yhteen väliin.

4 kommenttia:

  1. Ompas sulla ihania kakkuja! Pitäneekin seurailla sun blogia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikkea ihanaa löytyy sunkin sivuilta. :)

      Poista
  2. Tein kääretorttuun täytteen tällä reseptillä. (2,5 dl flora vispiä, 1 purkki maitorahkaa, 1 l tuoreita mansikoita, n. 1 dl vanilijakreemijauhetta ja 2 rkl sokeria.) Täytteestä tuli tosi herkullinen. Kääretorttu on jääkaapis vetäytymäs ja sit ennen syöntiä lisään viel vispikermaa ja tuoreita mansikoita koristeeksi.
    Kiva resepti, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä nami täyte, joka maistuu aina. Kuulostaa herkulliselta kääretortussakin. Täytyypä kokeilla joskus, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista