lauantai 9. maaliskuuta 2013

Minecraftkakku

Sarjassamme haastavia kakun aiheita. :)

Minecraft on ilmeisesti jokin peli, josta en ennen kakkutilausta ollut kuullut mitään. Peli koostuu kuutioista ja ilmeisesti peliympäristön saa itse rakentaa haluamansa näköiseksi. Pelin hahmot myös ovat kulmikkaita. Kuvia pelistä ja hahmoista löytyi jonkin verran ja sain myös tilaajalta monta kuvaa avuksi. Hahmot vain olivat kovin yksityskohtaisia, siis koostuivat monista erivärisistä pienistä neliöistä, joiden toteuttaminen sokermassasta oli melkoisen haastavaa. Hahmoja joutui pakostakin yksinkertaistamaan aika paljon.

Itse kakun tein suorankulmion muotoiseen vuokaan, täytin ja leikkasin sitten kahteen osaan. Pienemmän osan nostin isomman päälle toiseksi kerrokseksi, ikään kuin pelin toiseksi tasoksi.


Päivänsankarilla itsellään oli aika selkeä visio kakusta: hän itse seisomassa timanttihaarniskassa miekka kädessä ja viholliset voitettuina ympärillä.

Kakun päällystäminen oli lievästi sanottuna työlästä. Pelin henkeä noudatellen päällystin sen pienillä sokerimassaneliöillä. Valitsin vähän turhan pienen muotin, sentti kertaa sentti. Jos vielä joskus joudun minecraft-kakkua tekemään, niin valitsen kyllä isomman muotin. :D Totesin jo puolivälissä aviomiehelle, että mun täytyy olla hullu, kun tällaista teen.Noita erilaisia pahiksia pelissä olisi ollut enemmänkin, mutta osan joutui jättämään pois, kun ei kakun päälle olisi mahtunut. Näin jälkikäteen ajateltuna hahmot olisi voinut tehdä vähän pienempinä, jolloin niitä olisi mahtunut enemmän. Mutta siinä vaiheessa, kun hahmoja tekee, on hankala hahmottaa lopullisen kakun kokoa. Ja mulla taitaa olla paha tapa tehdä hahmot turhan isoina. :)


Osaan hahmoista löytyi apua, kun hoksasin, että marsipaanipuristimessa on sellainen neliöaukko. Sillä sai helposti luurangolle jäsenet sekä ääreläiselle ja hornanhengelle jalat. Valmiisiin hahmoihin maalailin vähän yksityiskohtia.Päivänsankarilla oli selkeä toive myös kakun sisuksista. Sinne laitettiin kinuskikermaa, vadelmia ja valkosuklaan murusia. Meinasi käydä hullusti, kun olin jotenkin harpannut valkosuklaaosion yli ja tehnyt kakun ihan pelkällä kinuskivadelmatäytteellä. Onneksi suklaa tuli puheeksi vielä viime hetkellä ja sain lisättyä rouhittua valkosuklaata sekaan. Ja hyvin se sinne sopikin.

Vaikka itse näkee kakussa paljon parantamisen varaa, niin onneksi päivänsankari oli kakusta tykännyt. Pojilla oli ollut kisaa siitä, kuka saa syödä minkäkin hahmon. Ja mikä tietenkin parasta, kakku oli myös maistunut pojille niin, ettei illalla ollut kuin murusia jäljellä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti