sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Muotoiltava suklaa

Tämä muotoiltavan suklaa ohje on alunperin Vaaleanpunaisen Nonparellin blogista. Etsiskelin netistä ohjeita suklaaseen ja hänen ohjeensa viehätti yksinkertaisuudellaan ja helppoudellaan. 

200g tummaa leivontasuklaata
100g glukoosisiirappia

Sulata suklaa. Lisää glukoosisiirappi sulan suklaan sekaan. Sekoita, kunnes seos irtoaa kulhon reunoista. Kääri massa kelmuun ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.

Minä valitsin Fazerin tumman suklaan (joku 54% suklaata), koska en kauheasti pidä noiden leivontasuklaiden mausta, vaan valitsen mieluummin kunnon suklaata. Hyvin toimi ohje tälläkin suklaalla. Tosin näin tummasta suklaasta tehty massa ei oikein ollut lasten makuun. Tätä voisi kokeilla ihan tavallisesta maitosuklaastakin.

Suklaa on kaulittavaa ja siitä voi muotoilla erilaisia koristeita. Huomasin kuitenkin, että massa kovettuu ihan huoneenlämmössäkin ja sitä voi olla vaikea kaulita. Eli ei ehkä kannata tehdä massaan kovin montaa päivää etukäteen. Itse tein edellisenä päivänä ja se oli seuraavana päivänä aika kovaa ja vaati voimia saada kaulittua.


Massa ei tarvitse mitään eristeitä kakun pintaan, mutta pieni marmeladi- tai kreemikerros auttaa massaa kiinnittymään kakkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti