sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Minttusuklaatäyte

Kakun väliin sopii loistavasti tämä makuyhdistelmä. Raikas minttutäyte toiseen väliin ja suklaatäyte toiseen väliin. Kumpikin täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.

Minttutäyte

2 dl vispikermaa
1 valkuainen
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparminttuaromia
150g valkosuklaata
(Vihreää elintarvike/pastaväriä)

Vaahdota kerma. Vaahdota valkuainen. Sekoita vaahdot yhteen.
Sekoita piparminttuaromi tuorejuustoon. Lisää sulatettu suklaa. Värjää kerma-valkuaisvaahto halutessasi vihreäksi, "minttuisemman" näköiseksi. Sekoita tuorejuustoseos vaahtoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa piparminttuaromia.

Valkosuklaa toimii kylmään vietynä seoksen jämäköittäjänä, joten liivatetta ei välttämättä tarvita. Jos kuitenkin haluaa, voi seokseen lisätä yhden liotetun liivatelehden, joka on sulatettu muutamaan ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Anna sen jäähtyä hieman ja lisää täytteeseen.

Mikäli käytät elintarvikeväriä ja käytät sitä paljon, voi olla järkevää laittaa liivate, ettei mousse jää liian veteläksi.
 

Suklaatäyte

2dl vispikermaa
1 valkuainen
100g maustamatonta tuorejuustoa
150g maitosuklaata

Vaahdota kerma. Vaahdota valkuainen. Yhdistä vaahdot. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuustoon. Yhdistä suklaa-tuorejuusto kermavalkuaisvaahtoon. 

Suklaa kovettuessaan jämäköittää moussen, mutta halutessasi tähän voi lisätä yhden liivatelehden, joka liotettuna sulatetaan n. 2 rkl kuumaa vettä. Liivateseos yhdistetään jäähtyneenä mousseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti