torstai 23. toukokuuta 2013

Ruusukakku

Vanhemman tyttären kerho päättyi ja halusimme kiittää ihanaa kerhotätiä jollain tavalla. Tyttären mielestä kakku olisi oiva lahja, koska hän on niin useasti kertonut äidin kakkuharrastuksesta tädille. 

Netistä löytyi idea tällaiseen ruusukakkuun. Minä tosin olisin halunnut tehdä kimpun (eli vihreät varret), mutta tytär vaati ruukun. Ja hänen kerhotädilleenhän se tuli, joten tein sitten ruukun.


Kakkupohjaksi paistoin kaksi yhden munan pohjaa 12cm halkaisijan vuoassa. Täytteeksi tytär valitsi Kinuskikissan vadelma-mascarponetäytteen, joka on kyllä herkullista.


Ja uskokaa tai älkää, tein elämäni ensimmäiset ruusut tätä kakkua varten. Yleensähän ruusut ovat niitä ensimmäisiä, joilla kakuntekoa aloitetaan ja harjoitellaan. Itse en kumminkaan ole mikään erityinen ruusun ystävä ja varsinkin kakussa ne vaikuttavat turhan perinteiseltä minun makuuni. Vaikka kauniitahan ne kyllä ovat, itse vain aina löydän mielekkäänpiä aiheita. Tähän kakkuun ruusuja menikin aikamoinen määrä. Vaikka kakku oli pieni, silti ruusut loppuivat kesken ja jouduin niitä vielä väsäämään lisää. Oli myös yllättävän hankalaa saada ruusuja pysymään pyöreässä muodossa. Lopulta veistelin kakun yläpään kumparetta pienemmäksi ja sain alimman ruusurivin tuettua ruukun reunaa vasten, jotta niiden ei tarvitsisi ihan tyhjän päällä pysyä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti