perjantai 3. heinäkuuta 2015

Omenankukkia

Tämä pikkukakku vaati hieman enemmän tutkimustyötä, sillä kakun tuli olla gluteeniton ja maidoton. Gluteenittomana olen tehnyt paljonkin, mutta maidottomuus vähän hämmensi ja tuntui, että kaikki ideat sisälsivät maitoa. Onneksi netistä löytyi hyviä vinkkejä maidottomista mahdollisuuksista. Kakun päälle toivottiin keväisiä omenankukkia.


Tämän kakun väliin tein vadelmahillokkeen sekä "moussen" kauravispistä ja sunnuntain maidottomasta vaahtoutuvasta vaniljakiisselistä. Tämä kakku oli 10 hengelle ja laitoin puolet vispistä ja puolet vaniljakiisselistä. Lisäksi laitoin sekaan muistaakseni yhden liivatelehden. Liivatetta olisi saanut olla enemmän, koska kakku jäi aika tutisevaksi eikä massapintakaan saanut siitä täysin suorareunaiseksi. Itse suhtauduin "moussen" makuun vähän epäilevästi. Kermaan, tuorejuustoon ja rahkaan tottuneelle maidottoman maku oli hieman erikoinen, mutta todennäköisesti tällaiseen tottuneelle ihan kelvollinen. Totesin, että maku ei ollut paha, muttei mikään loistavan hyväkään, kauraisen vaniljainen. Lisäksi seos ei maistunut kovin makealle ja lisäsin sekaan vähäsen tomusokeria. Sokerimassan alle laitettavan sokerikreemin tein maidottomasta margariinista voin sijaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti