perjantai 17. heinäkuuta 2015

Muistoja matkoilta

Ystävän isä täytti pyöreitä ja hänen kakkuunsa ystäväni toivoi matkailuteemaa, sillä isä on paljon matkustanut maailmalla ja ollut töissä Suomen ulkopuolella. Sain valtavan listan kohteista, joissa isä on käynyt. Ajatuksena oli tehdä maapallon näköinen kakku, johon nähtävyyksiä laitettaisiin. Ihan täyttä palloa ei kakusta saa tehtyä, jos sinne jotain täytettäkin havittelee, niin kuin Suomessa tapana on. Amerikkalaisissa kuvissa ja tv-ohjelmissa usein näkee täydellisiä pallokakkuja, mutta pinnan alla ne ovat pelkkää pohjaa. Tästä maapallosta tuli niin pallo kuin mahdollista, että se kuitenkin vielä pysyy pystyssä omillaan.


Aina kun toteuttaa ensimmäistä kertaa uutta ideaa, on vähän vaikea etukäteen hahmottaa kakun mittasuhteita. Tässä tapauksessa jouduin tekemään nähtävyyksiä etukäteen ja vaikka kuinka pieniä yritin ja luulin tekeväni, niin olivat ne kuitenkin valmiiseen kakkuun sovitettaessa vähän turhan suuria. Toisaalta kovin paljon pienempiä hahmoja olisi ollut tosi hankala toteuttaa. Samaten mantereita ja niiden täsmällisiä paikkoja pallon pinnalla oli yllättävän hankala saada ihan oikeisiin kohtiin.



Kakku oli 20 hengelle ja välissä oli tummasuklaamousse sekä valkosuklaamousse. Jompaan kumpaan väliin laitoin lemoncurdia lisäksi.

Monta kivaa nähtävyyttä jäi pois, kun niiden toteuttaminen oli liian hankalaa tai niille ei olisi ollut kakussa tilaa. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti