lauantai 23. toukokuuta 2015

Ristiäiskakku pojalle

Ystäväni pieni poikavauva kastettiin ja sain kunnian tehdä kakun heidän juhlaansa. Äidin toiveena oli helmihyasintit, koska ne kukkivat niin kauniisti juuri siihen aikaan ja niitä tulisi myös kastepöytään. Kukkien lisäksi kakkuun laitettiin vauva.

Halusin tehdä jotain erityistä tärkeälle ystävälle. Olen ihastellut joidenkin kakuntekijöiden kuvia vauvakoristeista, joissa vauva lepää enkelinsiipien suojassa. Sellaisia silikonimuotteja on olemassa, mutta niitä ei saa Suomesta. Tilaaminen maailmalta tuli postikuluineen niin kalliiksi, että oli parempi unohtaa koko ajatus. Sitten jäin miettimään, että mitä jos siivet tekisikin ihan vain "vapaalla kädellä". Leikkasin sokerimassasta kaksi siiven muotoista palaa ja päällystin ne pikkuisella lehden muotoisella muotilla tehdyillä höyhenillä. Asetin siivet kuivumaan muotoonsa ja kun ne olivat kuivuneet, päällystin toisen puolen siivestä höyhenillä. Täytyy sanoa, että olin tosi tyytyväinen lopputulokseen, varsinkin kun olin ehdottomasti halunnut tälle vauvalle sellaiset tehdä. Raskauden aikaisissa ultratutkimuksissa oli tullut huonoja uutisia ja kaiken murehtimisen ja miettimisen jälkeen vauva syntyi kuitenkin täysin terveenä ja täydellisenä. Tällä vauvalla oli ehdottomasti enkelit varjelemassa.Helmihyasintit eivät olleetkaan mikään helppo kukka toteuttaa. Ainakaan se ensimmäinen kappale. Loput tulivatkin sitten melkein rutiinilla, vaikka aikamoinen pipertäminen niissä oli. Jokainen kukka ja nuppu kukinnossa on tehty erikseen ja liimattu paikoilleen. Hieman oli niska ja hartiat jumissa, kun muutaman kukan oli tehnyt. Työmäärästä huolimatta tämä kakku oli niin mieluinen toteutettava, ettei yhtään haitannut jumit tai hidas edistyminen.


Kakku oli mitoitettu 20 hengelle ja välissä oli sitruunakiisseli ja vaniljarahka.

 

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat nuo siivet varsinki<3 saanko kysyä, että miten oot ne tehny? Muotilla höyhenet?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Leikkasin ensin massasta siiven muotoisen palan. Ihan summissa, vaikka netistä varmaan löytyisi mallejakin. Höyheniin käytin tällaisen ( http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/020016 ) muottisarjan muottia, tuollaista lehden mallista, teräväkärkistä soikiota. Olisiko ollut toisiksi pienin koko. Siihen tein höyhenen kuviot veitsellä painellen. Niitä liimasin siiven alareunasta alkaen limittäin siiven täyteen. Sen jälkeen asettelin siivet kuivumaan niin, että niihin tuli kuppimainen muoto. Kun siivet oli kuivuneet, tein höyheniä siiven toiselle puolelle.

   Poista
 2. Niin kaunis ja herkkä kakku - ja sydäntä koskettava tarina kakun takana <3

  VastaaPoista