maanantai 18. toukokuuta 2015

Lego Friends synttärit

Vanhemman tyttäreni kahdeksatta synttäripäivää juhlittiin Lego Friends -teemalla. Siihen olikin yllättävän helppo keksiä kivoja ideoita. Päätimme käyttää koristelussa neljää legoissa olevaa väriä: vaaleanpunaista, lilaa, vaaleansinistä ja limenvihreää. Pöytään ja tarjoilupöytään sai helpot ja kivat koristeet tyttöjen legoseteistä.Tarjoilupöydän taakse laitettiin kreppipaperinauhoja, samaan sävyyn. Viime vuoden merenneitosynttäreillä meillä oli sinisiä ja vihreitä nauhoja ja aviomies silloin naureskeli, kun käärin nauhoja juhlien jälkeen rullalle, niissä oli kyllä kamalan kovat työ. Mutta nyt oli kiva ottaa vaaleansiniset ja limet valmiiksi pätkityt nauhat käyttöön.Myös tarjottavien värimaailma liikkui samoilla linjoilla. Popsit on meillä se juhlien kestosuosikki, jota tytöt aina haluavat ja joka myös maistuu lapsille.


Muffinien koristelussa käytin apuna itse tekemääni silikonimuottia, jolla sai kätevästi tehtyä legopalikoita, tietysti samoissa teemaväreissä.


Lisäksi samaan sävyyn kuorrutetut pikkuleivät, jotka myös menivät hyvin kaupaksi.

 
Karkeille tein legopalikoista tarjoiluastian. Vähän meinasi olla hankaluuksia löytää tämän sävyisiä palikoita. Perusvärejä oli kaupat pullollaan. Vasta ihan viikko ennen juhlia tuli kaupppoihin näitä tyttömäisiä sävyjä sisältäviä pakkauksia ja olihan se ihan pakko yksi pakkaus ostaa, niin saatiin kiva tarjoiluastia.


Lastenjuhlilla kakku on aina vähän ongelmallinen, kun monet lapset eivät sitä tahdo syödä ja on kamalaa heittää roskiin hyvää kakkua. Pienemmän tyttären synttäreille tein jäätelökakun ja samalla linjalla jatkettiin nytkin, tosin legoteemalla. Tästä tuli mielestäni oikein kivan näköinen ja teemaan sopiva. Ostin kaksi pakettia kutakin jäätelöä. Kolme pakettia asettelin päällekäin ja lopuista leikkasin ohuita siivuja, joista otin pyöreällä muotilla nupit legoihin. Jos ei halua ostaa kahta pakettia, kun toisesta jää aika paljon ylimääräistä, voi jätskilegoista tehdä vähän pienemmät, esim. kolmen nupin palikat, jolloin siitä loppupaketista voi tehdä ne nupit. Toki se ylijäämä jäätelökin yleensä sieltä pakastimesta tulee syötyä tai tarjottua vieraille joskus myöhemmin. 

Olisin itse halunnut sovittaa jäätelötkin teemaväreihin, mutta tytär halusi ehdottomasti suklaajäätelöä ja siksi mukana on ruskeaa. Niin ja aviomies ei osannut lukea kauppalappua ja toi päärymäjäätelön tilalta päärynä-vaniljaa, jolloin vihreä palikka on kaksivärinen. Mutta ihan kiva kokonaisuus tuli näinkin. Koristeeksi tytär valitsi viisi legohahmoa.Ehkä viisi minuuttia ennen juhlien alkua muistin kakkukynttilät, eikä niitä tietenkään löytynyt. Kaapin perukoilta löysin viime vuodesta jääneet kynttilät, joista osaa oli jo poltettu. Mutta sain ne kivasti aseteltua legopalikoiden päälle pidemmät taakse ja pätkät eteen.


Yritimme keksiä legoteemaan sopivaa ohjelmaa ja löysimme netistä muutamia kivoja ideoita. Päätimme askarrella legokoruja. Tytär yritti koulussa selvittää kenellä kavereista on reiät korvissa ja kun kaikilla ei ollut ja poikiakin juhliin kutsuttiin, piti keksiä jotain muutakin kuin korvikset. Lopulta päätimme, että kaikki saavat askarrella kaksi korua, korvikset, sormuksen, hiuspinnin tai avaimenperän (joka oli lähinnä pojille tarkoitettu vaihtoehto). Näissä askarteluissa meni kauemman aikaa kuin mihin olin varautunut, joten toinen leikki jäi kokonaan pois. Olimme ostaneet pieniä legopusseja ja tarkoituksena oli tehdä niitä pareittain niin, että toisella on silmät sidottuina. Sokkona olevan tehtävänä on kasata legosetti ja näkevä pari antaa suullisia ohjeita siitä, miten setti kasataan. Olin onnistunut saamaan kivoja Lego Friends settejä Br-lelun tarjouksesta, joten niihin ei mennyt kovin paljoa rahaa.

Legokoruihin ostin muutamasta nettikaupasta sormuspohjia, korvakorukoukkuja, hiuspinniaihioita ja avaimenperäketjuja. Lisäksi hankin pieniä kierrettäviä renkuloita, joilla legot sai kiinnitettyä. Legot tilasin legokauppa Piipoosta, josta saa tilata yksittäisiä legoja erikokoisina ja -värisinä. Tilasimme pussillisen pieniä paloja ja nuppeja ja kukkia ja kaikenlaista, eikä hintaa tullut kuin muutama kymppi, vaikka tilasimme aika reilusti ylimääräisiäkin paloja, että olisi valinnanvaraa. Aviomies porasi legoihin pieniä reikiä, joihin ripustuskoukut ruuvattiin. Tässä muutama kuva valmiista koruista.


Tyttäreni halusi antaa kavereille pienen lahjan ja leegoteemalla menille niissäkin. Pikkuisiin käsidesipulloihin laitettiin muutama legopalikka. Niistä ei tainnut tulla otettua yhtään kuvaa. Ulko-oveen tehtiin sinisestä legoalustasta kyltti, johon oli legoista muotoiltu numero 8. Siitäkään en ehtinyt napata kuvaa ennenkuin joku tuholainen teki numerosta omat versionsa. :D

4 kommenttia:

  1. Onpa ihanat teemasynttärit! Legopalikka karkkilaatikko on huippu ja jätskikakku on hyvä idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja voi toteuttaa millä legoteemalla hyvänsä vain värejä vaihtamalla.

      Poista
  2. Oi, miten ihanat syntymäpäivät! Tuo legojätskikakku on kyllä ihan huippuidea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meidän perheessä tykätään suunnitella juhlia koko perheen voimin ja se suunnittelutyö on iso osa juhlien hauskuutta. Olin tosi tyytyväinen jätskikakkuun, helppo tehdä ja hyvää. Ja isommalle porukalla voi lisätä palikoiden määrää, pienemmälle sakille riittää vähemmän.

      Poista