lauantai 5. lokakuuta 2013

Angry birds kakku

Tällä kertaa vähän toisenlainen Angry birds. Päivänsankari toivoi keltaista lintua. Sellaista tetranmuotoista hahmokakkua en kuitenkaan uskaltanut luvata ja sovimme, että tehdään tavallinen pyöreä kakku, jossa on ainakin se keltainen lintu koristeena.

Halusin tehdä kakun päälle vähän isomman ja näyttävämmän keltaisen linnun, koska se kuitenkin oli se alkuperäinen toive. Toteutin linnun riisimuromassasta (ohje löytyy täältä). Massan päällystin ensin pikeerillä ja sitten sokerimassalla. Riisimuromassa on kätevä keino tehdä suuria koristeita, joihin menisi paljon sokerimassaa. Lisäksi muromassa on kevyttä, kun kokonaan sokerimassasta tehtynä isot koristeet painaisivat hurjan paljon.


Jossain netin kätköissä törmäsin tällä tavalla pinnoitettuun Angry birds kakkuun ja lainasin ideaa tähän. Isolle keltaiselle linnulle tein muutaman possun ja pienemmän linnun kaveriksi.


Kakku oli mitoitettu 15 hengelle ja väliin laitettiin mansikkamoussea laktoosittomana.

6 kommenttia:

 1. käyn aina kurkkimassa siun kakkuja, mut unohan kommentoida. Tää AB-kakku on ihana, kun on niin erilainen ku ne yleensä! hieno idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sama vika. Tulee lueskeltua blogeja, mutta kommentointi jää. Vaikka itsestä ainakin on kiva näitä kommentteja lukea. :)

   Poista
 2. Hieno, hieman erilainen Angry birds kakku :)

  En olekaan ennen käyttänyt riisimuromassaa koristeiden tekoon, vaikka ohjeita siitä on monessa paikassa näkynytkin. Kiitos muistutuksesta riisimuromassan olemassaolosta ja ohjeesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen innostunut siitä vasta ihan viime aikoina. Se on kyllä helppoa tehdä, kannattaa kokeilla. Isojen koristeiden tekemiseen tämä on kätevä vaihtoehto.

   Poista
 3. Ompa kiva sommittelu! :) Pidän erityisesti tuosta sinisestä osiosta säteineen! Liityin lukijaksesi! Tervetuloa vierailemaan myös minun luonani :D handmadebykiitu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva saada lisää lukijoita. :) Täytyypä käydä kurkkaamassa blogissasi. :)

   Poista