tiistai 10. syyskuuta 2013

Teletappikakku

Tästä kakusta tuli yksi lempikakuistani. Aihetta olin monesti miettinyt, että olisi kiva kokeilla ja ideoita olisikin ollut vaikka kuinka moneen kakkuun. Päivänsankarin suosikkihahmo teletapeista oli keltainen, onko se nyt laa-laa, eli se hahmo kakusta piti ehdottomasti löytyä. Ehdotin kakusta kaksi kerroksista, jossa toinen kerroksista olisi teletappien talo.

 

Tiivi-Taavi pötköttelee käsilaukkunsa kanssa.


 Hipsu kurkistelee hatustaan. Vähän kosteus hankaloitti koristeiden kuivumista ja Hipsu-ressukka kallistui koko ajan taaksepäin. Joka kerran keittiöön mennessä pelkäsin, että Hipsu on kellahtanut selälleen. Mutta lopulta asento oli oikein hyvä, ajattelin Hipsun tähyävän taivaalle ja odottaen mitä lie yllätystä sieltä. Hatun täplät on maalattu mustalla tomuvärillä.


Laa-Laa pallonsa kanssa. Meinasin tehdä sinisen pallon, kun sattui olemaan sopiva määrä sinistä sokerimassaa. Mutta omat tytöt huomauttivat heti, että Laa-Laan pallo on kyllä oranssi. Eihän se auttanut kuin tehdä uusi. :D

                        

 Ja pienin eli Pai syömässä tappileipiä.


Tein kakkuun pienen pupun, jonka piti syödä ruohoa talon reunalla. Kakun koko ja käyttämäni vuoat vaikeuttivat hahmojen sijoittelua. Talon tein pallovuokaan ja se lopuksi vei aika ison tilan alemman kerroksen päällisestä. Niinpä pupu löysi uuden paikan talon oviaukon yläpuolelta. 

Kakku oli muistaakseni noin 20 hengelle ja välissä oli mansikkamoussea.  Haastetta kakkuun toi se, että olimme lähdössä reissuun ja kakku piti noutaa torstaina, vaikka juhlat olisivat vasta lauantaina. Onneksi nämä sokerimassapäällysteiset kakut kestävät ihan hyvännäköisinä ja maistuvinakin useamman päivän. Keli myös oli lämmin ja hiostava, mutta onneksi kakku oli säilynyt kauniina juhlapöytään saakka. Ja pieni päivänsankari oli ollut erittäin onnellinen. :D
 

7 kommenttia:

 1. On kyllä hurmaava kakku! Ai nuo teletapitkin ovat vielä voimissaan, ei pysy niissä jutuissa enään mukana, kun lapset ovat niin "isoja" jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teletapit taitaa olla sellainen kestosuosikki, joka ikäpolvi ottaa omakseen. Ja ihanan hömppiä ja mukaviahan nuo ovat. Kiitos kehuista! ;)

   Poista
 2. Hauska!! Teletapeissa on jotain tosi symppistä - edelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Tämän päivän sekopäisten maanikko piirrettyjen joukossa on onneksi jotain tällaista mukavan värikästä ja rauhallisen tempoista ohjelmaa. Nämä on kivan selkeitä hahmoja muovata sokerimassasta.

   Poista
 3. Wau, todella sympaattinen kakku! Teletappihahmot on kyllä hienosti toteutettu, olisipa kiva osata itsekin muotoilla noin nättejä koristeita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä hahmot onnistuivat omastakin mielestä. Toisia hahmoja on helpompi tehdä kuin toisia.

   Poista
 4. Hei. Päivänsankari kiittää. Kakku oli nähtävyys ja maittava. Vaikkakin ongelmaksi meinasi muodostua kakun ihanuus, että sitä ei voi syödä:). Kiitos vielä kerran, näin vuoden päästäkin vielä... Nyt Köpingin markkinoille valmistautumaan:)

  VastaaPoista