keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Syntymäpäiväkakut

Miehen mummo täytti keväällä kunnioitettavat 95 vuotta. Sain kunnian tehdä kakut juhliin, joita vietettiin lähisukulaisten ja muutamien ystävien voimin.

Mummo pitää kukista, joten laitoin kakkuihin kukkia, melko perinteisiä ruusuja ja päivänkakkaroita. Lisäksi halusin kakkuihin jotain persoonallista, jotain juuri tätä mummoa varten mietittyä, tälle mummolle tärkeää. 

Mummon koti on täynnä toinen toistaan ihanampia maalauksia, joihin mummo on tallentanut näkemäänsä ja kokemaansa. Toiseen kakkuun laitoinkin mummon maalausharrastukseen liittyen pensseleitä ja maalia.Maalaamisen lisäksi mummo pitää luonnosta ja luonnossa liikkuminen sekä luonnon antimista nauttiminen ovat hänelle tärkeitä. Kesäisillä mökkireissuilla mummon aika kuluu soutuveneessä tai marjametsässä hankkimassa täytettä pakastimeen talven varalle. 

Toiseen kakkuun laitoin tuokkosellisen mustikoita sekä kalamummon ongen ja vähän saalista. Tosin tämän mummon saalismäärä on yleensä sellainen, että kakkuun laittamani kaksi kalaa eivät ollenkaan kuvasta todellisuutta. Ennemmin olisi pitänyt kakun pinta päällystää kaloilla. :)Molemmat kakut olivat laktoosittomia ja gluteenittomia. 20 hengen kakkujen täytteenä oli mummolle mieluisia marjoja, eli mustikka- ja vadelmamousset.

Lisäksi tein voileipäkakkua juhliin. Kalaa ja lihaa. Molemmat oli 30 hengelle ja gluteenittomia. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti