lauantai 28. helmikuuta 2015

Fysiikkakakut

Fysiikanopettajakollegani täytti pyöreitä vuosia ja tarjosi työyhteisöllemme kakkua. Sain häneltä kaksi kaavaa, jotka kakkuihin piti laittaa. Niiden lisäksi yritin keksiä vähän muutakin teemaan liittyvää koristetta kakkuihin. Omista lukiovuosista tulee kuluneeksi parikymmentä vuotta ja siinä ajassa oli totaalisesti kadonneet kaikki mielikuvat siitä, mitä fysiikan tunneilla oikein tehtiin. 


Toiseen kakkuun laitoin kaavan, joka kuulemma kuvaa jotain valoon liittyvää (ellen ihan väärin muista). Koska kaava oli mustavalkoinen, halusin muilla koristeilla laittaa kakkuun vähän väriä. Tällaisia virtapiirejä ainakin muistan joskus koulussa kytkeneeni.

 


Toinen kaavoista oli värikkäämpi ja kuulemma sisälsi tuoteselosteen. :D Kaavan kaveriksi tein metaanimolekyylin ja magneetin. Koska kyseinen kollega fysiikan opettamisen lisäksi huolehtii koulumme atk-asioista ja pitää meidät kollegat täysijärkisinä kaikkien ohjelmien kanssa, tein kakkuun nimen ja iän tietokoneen näppäimillä.Molemmat kakun oli mitoitettu 30 hengelle ja välistä löytyi joulunalusaikaan sopivaa luumumoussea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti