maanantai 20. tammikuuta 2014

Vadelmasuklaahillo

Nyt on aika tehdä Dansukkerin blogihaasteen toinen päivitys. Ensimmäisessähän piti tehdä joulumakeisia ja käyttää siihen glukoosisiirappia. Siihen haasteeseen tein suklaista Baileysfudgea. Dansukkerhan toimitti haasteissa käytettävät tuotteet kokeiltavaksi. 

Tässä haasteessa piti käyttää Dansukkerin Hillosokeria ja valmistaa hilloa, chutneytä tai muuta lisuketta. Ajankohta hilloille ei ole paras mahdollinen, sillä mitään tuoretta marjaa ei ole saatavilla. Silti hillo tuntui itselle sopivimmalta vaihtoehdolta kokeiltavaksi. Lopulta valinta osui tällaiseen vähän erilaiseen hilloon, jossa pystyi hyödyntämään myös pakastevadelmia.Vadelmasuklaahillo

5dl vadelmia soseutettuna
2dl vettä
3dl hillosokeria 
60g suklaata paloiteltuna

Laita kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna sekoittaen, varo polttamasta suklaata pohjaan.Kun suklaa on sulanut ja sokeri liuennut, voit maistaa seoksen makeutta ja lisätä sokeria tarpeen mukaan. Anna seoksen kiehua hiljalleen 10-15 min. Poista pinnalle kertynyt vaahto. Kaada hieman jäähtynyt hillo purkkeihin. 

Huomioita:
- Vadelmasosetta tulee olla se 5dl, ei kokonaisia marjoja.
- Jos haluat samettisempaa hilloa, paina vadelmat siivilän läpi, jolloin saat eroteltua siemenet pois vadelmasoseesta. Huomioi silloin, että tarvitset vadelmia enemmän, koska osa menee hukkaan.
- Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 70% suklaata. Käytin sitä, mutta siitä tuli ehkä hieman kitkerähkö maku. Mielestäni tässä voi käyttää makeampaakin suklaata, mutta silloin kannattaa ehdottomasti tarkistaa sokerin määrä. Laita aluksi vaikka 2,5dl ja lisää sitten maun mukaan.
- Tällä veden määrällä hillosta tuli aika lievää. Mikäli haluat paksumpaa ja jämäkämpää hilloa, vähennä veden määrää.
- Suklaan määrää voi lisätä maun mukaan.Suklaa tekee tästä hillosta ruskean sävyistä. Minä siivilöin vadelman siemenet pois, mutta aivan yhtä herkullista ja kaunista tulee, vaikka siemenet antaisi olla hillossa. Suklaa tuo hilloon mielenkiintoisen vivahteen. Tämä hillo sopii hyvin vaikka jäätelön kaveriksi. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti