maanantai 16. syyskuuta 2013

Kakku armeijan sairaanhoitajalle

Sairaanhoitajan paikan armeijasta saanut tuttu halusi tarjota työkavereilleen kakkua. Toiveena oli jotain yksinkertaista, vaikka maastokuviota. Tartuin siihen ajatukseen ja päätin kuvioida pinnan maastokuvioisella sokerimassalla. Koristeeksi päätin laittaa muutamia hoitajalle sopivia kapistuksia. Kakku ei ollut kovin suuri, joten koristeitakaan ei tarvinnut paljoa.


Olin tosi tyytyväinen tuohon maastokuvioiseen pintaan. Siitä tuli jopa hienompi kuin olin uskonut olevan mahdollista. Tiedän muutaman miehen, joka saattaa innostua tästä kuvioinnista. :)

Päälle tein helpot avut vaivaan kuin vaivaan. Eikös siellä armeijassa pistetä sotilaisiin piikki jos toinenkin? Ja laastari auttaa kaikkeen, ainakin lapsilla. :D Ruiskun kanssa kävi pieni kämmäys, kun vahingossa tökkäsin neulan poikki. Onneksi ruiskun pään sai vielä veistettyä irti ja tein kokonaan uuden pään neuloineen.


Kakku oli mitoitettu 10 hengelle ja täytteenä oli raparperi-mansikka-valkosuklaatäytettä.

6 kommenttia:

 1. Wau! Minulla olisi samanlainen maastokuvion teko edessä. Onko vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävytin massan kolmeen eri väriin. Taisin laittaa sammalenvihreää pohjaksi ja osaan lisäksi ruskeaa ja osaan mustaa. Sitten pala kerrallaan laitoin erisävyisiä massapalluraisia vierekkäin. Ihan vierei viereen, ettei jäänyt reikiä. Ja lopuksi kaulin ohueksi.

   Poista
 2. Mulla ei ihan mennyt noin hienosti, mutta samalla idealla yritin :) Kiitti vinkistä, ensi kerralla ehkä onnistun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu. Harjoitus tekee mestarin! Voiskohan vaikuttaa massalaatukin siihen lpputulokseen? Huono puolihan tässä pinnassa on se, että ylijäämämassa on kirjavaa, eikä välttämättä niin kauniin väristä. Itse käytin osan ylijäämästä muiden kakkujen koristelujen sisällä piilossa ja loput vaivasin sekaisin tasaväriseksi, eikä siitä loppujen lopuksi niin paha tullut. :)

   Poista
 3. Hieno kakku! Miten sait laastarista noin oikean värisen? Miten ruisku ja pillerit on tehty? Pitäisi hoitaja- aiheista kakkua väsätä ja etsin vähän ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisi olla ihan sattumaa tuo laastarin väri. Hieman valmista ruskeaa massaa valkoisen massan sekaan, Jos vähän kerrallaan lisää ruskeaa, niin ei mene liian tummaksi.

   Pillerit on tehty sokerimassasta ihan sormin muotoilemalla. Ensin pyöreä pallo, jonka painelin soikioksi ja lopuksi painoin veitsen reunalla siihen tuon uran. Ja pyöreät ihan samalla tavalla. Niitä on tosi helppo tehdä.

   Ruisku myös on tehty sokerimassasta. Tein sellaisen pötkylän ja siihen sopivan kokoisen kärjen ja painikkeen. Neula on keittämätön spaghetti, jonka maalasin hopeiseksi hopeasrayllä. Kun ruisku oli tarpeeksi kovettunut (pari kolme päivää), ihan tavallista viivoitinta apuna käyttäen piirsin mitta-asteikon elintarvikekynällä.

   Poista