maanantai 22. huhtikuuta 2013

Harry Potter kakku

7-vuotta täyttävän pojan suuri suosikki tällä hetkellä on Harry Potter ja kakun piti tietenkin olla aiheeseen sopiva. Aihe oli itselle taas melko vieras, toki tiesin kuka on kyseessä, mutta siihen se sitten jäikin. Onneksi netistä löytyi kivoja ideoita, joita hyödynsin tähän kakkuun.



Itseäkin vähän huvitti, kun yritin selostaa, mitä kakun päälle voisi laittaa: silmälasit, taikasauvan, jonkun koiranläjän näköisen vissiin hatun, jonkun siivekkään pallon. :D Kaulahuivin lisäsin vielä viime hetkellä, kun kakku oli niin kovin värittömän näköinen. Olin jo ehtinyt kiinnittää silmälasit kakkuun, enkä uskaltanut repiä niitä irti. Vähän hassun näköisesti kaulahuivi sitten tuli siihen väliin.



Yhdessä näkemässäni kakussa oli kirjoitettu loitsuja kakun reunalle ja ihastuin siihen ideaan. Tilasin jopa teemaan sopivat vanhanaikaiset kirjainmuotit, mutta en millään saanut niitä toimimaan. Jos siis joku kakkuharrastaja tätä lukee ja on käyttänyt kyseisiä muotteja onnistuneesti, niin voisitko ystävällisesti jakaa vinkkejä niiden käytöstä. (Kyse on siis näistä muoteista). Yritin paksummalla ja ohuemmalla massalla, laitoin cmc:tä mukaan ja tein ilman, kokeilin sokerimassalla ja gumpastella. Mutta ei. Kirjain jäi muottiin sisälle ja jouduin kaivamaan sen ulos, jolloin hentoiset kirjaimen osat repesivät, venyivät muodottomiksi. Siksi jouduin lopulta kirjoittamaan loitsut elintarviketussilla. Ihan vapaaseen käteen en luottanut, ja painokirjaimet olivat turhan suuria. Sekaan kirjoitin pienemmällä ja eriväreillä. Huomaa kyllä vapaalla kädellä kirjoitettujen laskevan loppua kohti.



Päällysteen väriä mietin kauan. Ruskeaa ajattelin ensin, mutta mielikuva ei oikein innostanut. Meinasin laittaa ihan valkoisen pinnan, mutta vielä massaa kauliessani tulin toisiin ajatuksiin. Päällystin kakun lopulta marmoroimalla valkoista massaa ruskealla ja olin lopputulokseen tosi tyytyväinen. Siitä tuli sellainen hieman vanhan näköinen niin kuin olin ajatellutkin.

1 kommentti: