sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Karhuntassukeksit

Laitetaan nyt tämäkin ohje tänne, vaikka varsinaisia fantasiapipareita nämä eivät olekaan. Ohjeen löysin netistä, amerikkalaisilta sivuilta ja käänsin suomeksi ja muutin tietenkin kaikki mitat meikäläisten yksiköiksi. Ohje oli vähintäänkin mielenkiintoinen, en ole vastaaviin pikkuleipäohjeisiin ennemmin törmännyt. Taikina sisältää oikeaa suklaata ja täytyy myöntää, että oli herkullista ihan sellaisenaankin, taikinana. Eräs tyttären Meridajuhlien vieraista totesin, että nämä ovat sellaisia maitolasin kanssa nautittavia keksejä, ihanan täyteläisiä.


Karhuntassukeksit  (n. 50kpl)

220g voita
170g tummaa suklaata (ohjeessa luki makeuttamatonta, mielestäni kaikki 75% suklaata sisältävät suklaat ovat sokeroimattomia tai vähän sokeroituja ja soveltuvat tähän.)
3,5 dl sokeria
3 isoa munaa
2 tl vanilja-aromia
6 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
viipaloituja manteleita

Sulata voi ja suklaa. Anna jäähtyä hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vanilja-aromi ja jäähtynyt suklaa-voi. Lisää jauhot seokseen muutamassa erässä. Massa on melko vetelää vielä tässä vaiheessa.
Laita kelmulla tai kannella peitetty kulho jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kun massa on jähmettynyt, se on yhä aika tahmeaa, mutta ei kovin tarttuvaa. Käsiä voi jauhottaa, jos haluaa.

Pyörittele taikinasta halkaisijaltaan n. 2-2,5cm palloja leivinpaperin päälle. Pienemmistä palloista tulee pienempiä pikkuleipiä ja jos haluat suurempia, tee isompia palloja.


Muotoile taikinasta pienempiä palloja, halkaisija n. sentin tai vähän yli.


Yhdistä iso ja pieni pallo toisiinsa kevyesti painamalla. Mielestäni niitä ei juuri tarvinnut painaa, kunhan laitoin ne yhteen.


Painele pallot littanoiksi. Keksi saa jäädä vähän pulleaksi, joten älä paina taikinaa ihan liiskaksi. Taikina kohoaa paistettaessa, joten voit painaa keskeltä vähän enemmän, jos et halua kovin pulleita tassuja.


Pistele lopuksi mantelin siivuja kynsiksi. Manteleita ei kannata työntää kovin syvälle. Keksit kohoavat paistettaessa ja syvälle työnnetyistä manteleista ei jää paljoa kynttä näkyville. Itse työnsin mantelit sen verran syvälle, että pysyivät paikallaan eivätkä pudonneet pellille.



Tassu valmiina uuniin. Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia.



Nostele varovasti paistetut pikkuleivät jäähtymään. Kokonaan jäähtyneet pikkuleivät voi pinota päällekkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti