maanantai 28. maaliskuuta 2016

My little pony synttärit

Nuoremman tyttären 6v synttäreitä juhlittiin jo ennen joulua. Hänen(kin) suosikkejaan ovat kaikki ponit ja erityisesti Rainbow Dash. Päivänsankari halusi kaverisynttäreistään naamiaiset ja halusi pukeutua ponien Equestrian girlsien Rainbow Dashiksi. Valmista asua ei niin vain löytynyt, joten ompelin hänelle sellaisen. Tavalliseen valkoiseen t-paitaan piirsin söpöyskuvion kangastusseilla, mustista legginseistä pätkäisin lahkeet poikki. Hameen ja jakun ompelin, samoin kuin säärystimet ja rannekkeet. Kengät olivat kaikista haasteellisin projekti, sillä mistään ei löytynyt pitkävartisia tennareita lasten koossa ja vielä oikean värisenä. Ei edes maailmalta. Lopulta ostin sinistä kangasta ja tein kengät prisman alekopasta löytyneiden tennareiden päälle. Niistä tuli oikein mainiot, vaikka itse sanonkin. Peruukki löytyi ebayn kautta Kiinasta.

Neidillä oli kovin tarkat ohjeet meikistä ja äiti yritti saada kasvomaalauksen onnistumaan. Samaa naamiaisasua käytettiin sukulaisille lähteneeseen synttärikutsuun.Sateenkaariteemalla keksittiin tarjottavaa. Kaverisynttäreille laitettiin jäätelökakku. Ostin kolme vaniljajäätelöpakettia, pehmensin aina puolipakettia ja sekoitin värin. Jäädytin jäätelön kelmutettuun kolmen litran muovirasiaan väri kerrallaan. Ennen tarjollepanoa leikkasin reunat siistiksi ja päälle laitettiin muovinen Rainbow Dash. Vähän reunalla väri levisi, kun leikkasin, mutta ei se menoa haitannut.
Tarjolla oli myös sateenkaaren värein koristeltuja popseja...

...sekä sateenkaaripikkuleipiä...
...sekä sateenkaren väreillä täytettyjä pikkuleipiä.


Tarjolla oli myös porkkanamuffineja, joihin suunniteltiin netistä löytyneen idean perusteella sinistä kuorrutusta ja sateenkaariremmistä tehtyä sateenkaarta. Yllättäen sellaisia remmejä ei löytynytkään Vaasan Makuunista, joka oli ainut paikallinen vaihtoehto. Koska olin unohtanut asian ja remmien etsiminen oli jäänyt viimeiselle viikolle, vähän riskillä päädyin tilaamaan remmit netistä. Remmit päätyivät postin lajitteluvirheen vuoksi takaisin lajitteluun Seinäjoelle ja tulivat yllättäen vasta juhlien jälkeisenä maanantaina, päivän myöhässä. Siksi turvauduimme B-suunnitelmaan ja laitoimme neonvärisiä koristerakeita muffinien päälle. 

Tarjoilupöydän taustalle laitoin sateenkaaren värisen tylliverhon. Tylliä voi käyttää myöhemmin vaikka mihin mielenkiintoiseen projektiin. 


Kertakäyttöastiat oli teeman mukaiset.Sukulaisten juhliin tein ihan oikean kakun. Päivänsankarin toiveesta kakun välissä oli suklaa- ja mansikkamousset. Kakku oli gluteeniton ja laktoositon.Kakun päälle tein sokerimassaponin ja sateenkaaren.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti