lauantai 6. helmikuuta 2016

Kaste- ja hääkakut

Pienen tytön kastekakkuun toivottiin vihreä-valko-keltaista värimaailmaa, nimeä ja perinteisen vauvan sijaan nallea.

Koska syöjiä oli niin monta, päädyimme tekemään kaksi kakkua, jotka värimaailmaltaan kytkeytyvät toisiinsa, koska kakusta haluttiin yksikerroksinen. Toinen kakuista saisi kuitenkin olla hääkakku, koska vanhemmat menisivät naimisiin ristiäisissä. 
Hääkakkuun tuli samoja pikkuisia kukkiakuin kastekakkuunkin. Isommat kukat olivat saman keltaisia kuin kastekakun nalle ja keltaiset kukat. Lisäksi kakkuun tuli sormukset, niin saatiin häillekin oma kakkunsa.Toinen kakuista oli 20 hengelle ja toinen 25 hengelle. Sokerikakkupohjan välissä oli daim-vadelmatäyte.

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit ja herkät värit, vihreä taitaa olla jotenkin tulossa muotiin, sillä itseltäni pyydettiin juuri äskettäin vihreää ristiäiskakkua. Aluksi ajatus hieman oudoksutti, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä, tosin vaaleanvihreä on huono, jos kakkuja kuvaa kännykällä ja pimeässä - kuten minä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on kyllä nätit ja sopivat hyvin yhteen. Ja samalla mukavaa vaihtelua perinteisille vaaleanpunaisille ja -siniselle. Tuo vihreän kuvaaminen on muuten hankalaa. Värjäsin lankoja upean vihreiksi, mutta kuvalle tallentui tylsän harmaa sävy. Eikä se valokaan aina tunnu auttavan asiaa. :D

      Poista