lauantai 14. maaliskuuta 2015

Fazerinatäyte

Fazerinasuklaa on mielestäni parasta suklaata maailmassa, ainakin Fazerin sinisen jälkeen. Kokeilin joskus netistä löytämääni Fazerinatäytettä kakkuun, mutta oli pettynyt kun se ei oikeastaan yhtään maistunut sille mille piti. Tyttären 7v synttäreille kehittelin oman version lisäämällä yhtä ja toista ja sain mielestäni oikein hyvän täytteen. Joku kysyikin, että kuinka monta Fazerinapatukkaa olen joutunut täytteeseen laittamaan. Kunnon leipurin tavoin jätin merkkaamatta määrät ylös, ajattelin muistavani ne vielä myöhemminkin. Mutta enpäs muistanutkaan. Viime syksynä kauppasin erään kakun väliin tämän täytteen, jotta sain uudelleen kokeilla määriä ja nyt muistin merkata määrät ylös. Tässä teille maisteltavaksi.

Fazerinamousse

2 dl vispikermaa
150g tummaa suklaata (n. 50%) (itse käytin Brunbergin laktoositonta)
100g appelsiinituorejuustoa
1/2-1 rkl sokeria (tätä kannattaa vähän maistella, sillä määrä riippuu käytetyn suklaan tummuudesta)

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää appelsiinituorejuusto kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suklaa ja mausta sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti