lauantai 20. joulukuuta 2014

Piparilahjoja

Tänä jouluna muistimme hoitotätejä, kerhotätejä ja opettajaa piparilyhdyillä. Lyhtyjen ikkunat on tehty isomaltoosista. Sitä ei näin joulun alla meinannut enää saada mistään, ainakaan kirkkaana, jota ehdottomasti halusin. Lopulta jouduin tinkimään vaatimuksistani ja yhteen lyhtyyn tuli kaksi pinkkiä ikkunaa. 


Sisälle sopi hyvin ledkynttilä, joka lepatti oikean kynttilän tavoin. Opettajalle menevään lyhtyyn neiti 7v halusi kirjoittaa pikeerillä: opelle.


Ip-kerhon vetäjät saivat kuuseen ripustettavia pipareita.


Siniset ja punaiset on koristeltu pursottamalla ja niihin laitoin isomaltoosista "ikkunan". Valkoiset koristelin sabloonan avulla ja tykästyin kovasti helppoon tekniikkaan, jolla sai nopeasti kauniin lopputuloksen. Valkoisiin suihkaisin vielä vähän helmiäissuihketta.

 

2 kommenttia:

  1. Ihania nuo lyhdyt! Ihan pakko testata jossain vaiheessa, vois olla kivoja myyjäisissäkin :) Tosi testaus menee kaiketi ens jouluun, nyt alkaa piparkakkupuuhat olemaan loppusuoralla enkä joulun jälkeen taida enää viitsiä moiseen puuhaan ryhtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita. Lyhdyistä tuli tosi kivoja ja varmasti myyjäisissä menisivät hyvin kaupaksi. Isomaltoosi ikkunoissa nostaa materiaalikustannukset aika isoksi, koska lyhdyssä on monta isoa ikkunaa. Minulla meni melkein 125g per lyhty. Mutta pienemmässä mittakaavassa, esim. led-tuikulle sopivana, pysyy myyntihintakin kohtuullisena. Tai ikkunoista voi tehdä pienemmät. Mahdollisuuksia on niin monia.

      Poista