sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Valkoinen hääkakku

Sain suuren kunnian toteuttaa kakun erään parin toukokuiseen hääjuhlaan. Lähdimme liikkeelle valkoisen ja hopea yhdistelmästä ja aiemmin keväällä tein pari pientä koekakkua, jossa testasin erilaisia miettimiämme ideoita ja samalla kokeiltiin paria mielessä ollutta täytevaihtoehtoa.

Lopulliseen kakkuun ajatukset olivat hieman jalostuneet ja kakun väriksi tuli ihan pelkkä valkoinen, jossa hopea jäi ripaukseksi koristeissa. Morsian ihastui erään mallikuvan kakkuun, jossa kerroksia reunusti helminauha ja kukat laskeutuivat putousmaisesti alas. Kakkuun tulisi muutamia isompia kukkia ja lisäksi erilaisia pienempiä kukkasia.

Täytyy sanoa, että vielä siinäkin vaiheessa, kun kukat oli kiinnitetty kakkuun, ei kakku mielestäni näyttänyt oikein miltään. Vasta kukkien keskustoiksi laitetut hopeahelmet palauttivat uskoni siihen, että kakusta tulee vielä ihan kelvollinen. :D 

Oman haasteensa toi kakun kuljetus n. 30 kilometrin päähän hääpaikalle, aurinkoisessa ja tuulisessa säässä. Kakku oli kahdessa osassa ja se piti koota kokonaiseksi hääpaikalla ja viimeistellä viimeiset kukat liitoskohtaan. Lämpimässä autossa kakku oli hieman pehmentynyt ja ylempiä kerroksia oli melko haastavaa nostaa alempien päälle ilman, että sokerimassapinta repeytyi. Lopputulos oli kuitenkin oikein onnistunut. Lopulta jouduimme vielä juhlapaikalla olleen tarjoilijan kanssa kuljettamaan kokonaisen kakun melko sokkeloista reittiä ulkona sijainneeseen kylmiöön, portaiden, ovien ja ahtaiden kolojen kautta. Onneksi kaikki meni kerrassaan hyvin.

Kuvat on räpsitty kiireessä juhlapaikan keittiössä, jossa taustat oli vähemmän edustavat. Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa vähän kuvankäsittelyä taustoihin. Kaiken lisäksi kameran resoluutio oli jäänyt kaikista pienimmälle ja kuvat ovat melko huonolaatuisia. Mutta eiköhän näistä nyt sentään jotain saa selvää. :)
Kakku oli mitoitetty 75 hengelle ja välissä oli minttu- ja suklaatäytteet. Hankin tuollaisen hopeisen kakkualusta, jota ajattelin jatkossa vuokrata, jos joku vielä hääkakun minulta haluaa. Ja kieltämättä se saa kakun paljon näyttävämmän näköiseksi.


Tällaiset koekakut tein joskus kevään aikana. Toisessa oli Baileystäytettä ja toisessa minttua ja suklaata. Alunperin suunnittelimme kakkuun yhtä tai kahta täysin hopeista kerrosta ja tässä kokeilin, miten se onnistuisi, tulisiko väristä tasainen.

 

2 kommenttia: