perjantai 9. elokuuta 2013

Englanninlakritsikakku

Kun oli selvitty omista juhlista, oli aika juhlia miehen synttäreitä. Meillä on synttärit peräkkäisinä päivinä. Halusin kuitenkin tehdä molemmille omat kakut, että pääsisin kokeilemaan uusia ohjeita. 

Mies pitää englanninlakritsoista ja olin netissä nähnyt kivoja lakun näköisiä kakkuja. Täytteeksi kokeilin ihan uutta ohjetta, kinuskissan lakutäytettä. Itse olen vierastanut lakua kakussa, vaikka laku ja salmiakki herkkua onkin. Esim. fazerin salmiakkisuklaa ei päässyt suosiooni, vaikka erikseen molemmat on tosi namia. Salmiakki salmiakkina ja suklaa suklaana. Tämän kakun ulkonäköön lakritsitäyte kuitenkin sopi ja kokeilin siis sitä. Ja täyte oli ihan syötävää. Mies ja appivanhemmat tykästyivät kovin tähän täytteeseen. Kokeilin laittaa ylempään kerrokseen pelkkää lakritsitäytettä ja alempaan sipaisin lemoncurdia mukaan. Makuraadin mukaan molemmat olivat hyvää, mutta pelkkä lakritsitäyte parempaa.


Vaikka kakku näyttää kuvassa aika isolta, ei se sitä ollut. Alempi kerros taisi olla 17*17cm ja ylempi pyöreä kakku oli halkaisijaltaan 15cm. Liian pienelle lautaselle tulin laittaneeksi. Kakku oli gluteeniton.


6 kommenttia:

 1. Hauska!! Tää idea saattaa päästä lainatuksi jossain muodossa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tästä tuli kiva. Harmitti, kun kakun piti olla niin pieni. Ideoita olisi riittänyt isompaankin kokonaisuuteen. Noita raitalakuja on niin monenlaisia. Ja mun suosikki on se sininen, nonparellipintainen karkki. Mutta sitten siihen seuraavaan. :D

   Poista
 2. Onpa hauska kakku! En ole tällaista ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Minäkin pidin sitä niin hauskana ideana, että oli pakko kokeilla. :)

  VastaaPoista
 4. Linkitän blogisi omaan blogiini, jotta pääsen ihailemaan kakkuja uudestaan :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Pitääpäs käydä kurkkaamassa blogissasi.

   Poista